Aleksandar Đorđević: Ne tražim perfekciju, samo pobjedu

Glas Srpske
Aleksandar Đorđević: Ne tražim perfekciju, samo pobjedu

Frankfurt - Bez Bajernovog trojca košarkaši Srbije pokušaće da ostvare novu pobjedu na gostovanju kod Njemačke (19.30 časova) u trećem kolu kvalifikacija za Svjetski kup u Kini.

Rasprodata dvorana u Frankfurtu domaćin je neporaženim timovima kvalifikacione grupe G, a očekuje se dobra podrška "orlovima" s obzirom na brojnu srpsku dijasporu u Njemačkoj. Povreda koljena distancirala je sa terena kapitena Milana Mačvana na duže od pola godine, Vladimir Lučić tek se vratio na parket, dok je novi maler zadesio Stefana Jovića. Iako su oslabljeni, selektor Aleksandar Đorđević gaji optimizam, spremio je zamjene za odsutne, a još nije siguran u izgled rostera.

- Zbog povrede Jovića ne vodim Vanju Marinkovića, jer drugi mogu da igraju pleja. Motivisani su Stevan Jelovac i Ognjen Jaramaz, imaju igrački kvalitet, na nama je da im olakšamo da se osećaju kao starosedeoci. Ne tražim perfekciju, bez obzira na to što su zahtevi visoki - rekao je Đorđević.

Između Save Lešića, Alekse Avramovića i Alekse Radanova izabraće 12. igrača, a odluka direktno zavisi od Nijemaca, odnosno od Robina Bencinga, kojeg Đorđević opisuje kao atipičnog košarkaša na poziciji krila.

- Ne komplikujemo, nemamo vremena, taktički težimo jednostavnosti kako bismo došli do svojih automatizama. Odigrali su dve jako dobre utakmice sa novim selektorom - dodao je Đorđević.

Selektor Njemačke Henrik Rodl ponovo je pozvao igrače iz Evrolige, ali neće moći da računa na njih. Startni centar je Majk Cirbes, igra u Bajernu kod Đorđevića, imaće poseban motiv, ali ga srpski selektor i košarkaši odlično poznaju. Iznenađenje može da bude talentovani 20-godišnji Ajzea Hartenštajn koji je draftovan iz Žalgirisa kao 43. pik od strane Hjustona i trenutno nastupa za filijalu u Razvojnoj ligi Rio Grande Voli Vajperse. Pažnju treba obratiti na Johanesa Timana, zablistao je protiv Austrije, a tu su još poznata imena poput Danila Bartela, Andreasa Obsta, Ismeta Akpinara, pomenutog Bencinga ili Karstena Tade. Tri ekipe idu dalje i prenose bodove pošto se u narednoj rundi formiraju nove grupe, a Srbija se ukršta sa timovima iz grupe H gdje se nalaze Grčka, Izrael, Estonija i Velika Britanija. Poslije duela sa Nijemcima, "orlovi" već u nedjelju gostuju kod Austrije.

Grupa G

1. Njemačka         2       2       0       169:119      4

2. Srbija   2       2       0       190:151      4

3. Gruzija  2       0       2       157:184      2

4. Austrija         2       0       2       113:175      2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana