Mladen Plakalović odskijao najbolji rezultat na Igrama

Mladen Plakalović odskijao najbolji rezultat na Igrama 17.02.2018 18:05 | Milan Zubović

Pjongčang - Osvajanjem 76. mjesta u trci na 15 kilometara slobodnim stilom skijaš iz BiH Mladen Plakalović ostvario je najbolji rezultat na Zimskim olimpijskim igrama i za pobjednikom trke Dariom Kolonjom Paljanin je zakasnio 4:43,08 minuta.

Njemu su ovo treće Igre u karijeri, a prije osam godina u Vankuveru bio je 78, dok je kao 82. prošao kroz cilj 2014. u Sočiju. Zbog privatnih obaveza koje je imao tokom pripremnog perioda nije uspio da ostvari bolji rezultat u konkurenciji 119 takmičara, od kojih je troje odustalo, ali je bio zadovoljan svojim nastupom.

- Za mene je ovo jedna od težih trka koje sam odskijao jer sam je psihički loše započeo. Znao sam koliko sam trenirao i nisam baš najspremniji bio za ovo takmičenje tako da se nisam previše nadao. Dao sam sve od sebe i na kraju je sve ispalo više nego dobro jer je 76. mjesto od 116 takmičara sa 112 FIS bodova vrhunski rezultat - izjavio je Plakalović.

Kazao je da konkurencija bila možda i najjača na ovih troje Igara na kojima je nastupio.

- Konkurencija je bila izuzetno jaka jer su svi tempirali formu za Olimpijadu. Staza je bila preteška, ali vrhunski odrađena dok su me skije dobro slušale. Ponosan sam na rezultat i nastaviću sa daljim radom jer ovo nije kraj - istakao je Plakalović.

U istoj disciplini Reprezentativac Srbije Damir Rastić zauzeo je 68. mjesto, a stazu je prešao za 37:47,5 minuta, uz zaostatak od 4:03,6 minuta za prvoplasiranim.

- Bilo je odlično, zadovoljan sam. Dobri vremenski uslovi, dobra i brza staza, skije u redu, ja sam bio u elementu. Staza je veoma zahtevna, tako da izvuče maksimum iz takmičara i ne dozvoljava da čuvaš snagu za kasnije. Nakon svakog uspona koji traži da daš maksimum od sebe, dolazi nizbrdica na kojoj mora dobro da se pazi i nema odmora - rekao je Rastić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica