Tadić: Sve usmjereno na meč sa Švajcarskom

Tadić: Sve usmjereno na meč sa Švajcarskom 19.06.2018 12:08 | Glas Srpske

Kalinjingrad - Pobjeda i malo slavlje zbog osvojena tri boda na premijeri sa Kostarikom su arhivirani, a fudbaleri Srbije od juče su sve misli usredsredili na meč sa Švajcarskom.

Trening oporavka u bazi Svetlogorsk protekao je u odličnoj atmosferi bez obzira na to što su Švajcarci otkinuli bod Brazilcima i dodatno otežali put “orlovima”. Ipak, sve je u rukama momaka Mladena Krstajića, a jedna pobjeda u iduća dva meča značila bi i prolazak među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Ofanzivac Dušan Tadić nada se da će sve biti gotovo već u petak.

- Imamo kvalitetnu ekipu, ali nekad moramo da budemo pametniji, iskusniji... Pokazali smo protiv Kostarike naše vrline i moramo tako da nastavimo. Sada je najvažnija utakmica protiv Švajcarske, idemo korak po korak - rekao je Tadić.

Bez obzira na to što je Srbija trenutno prva u E grupi, ulogu favorita i dalje prepušta “kariokama”.

- Oni će najverovatnije biti prvi, Brazil je favorit i za titulu, a uz njih će još jedna selekcija iz grupe dalje. Nadam se da će to biti Srbija. Ipak, nećemo se predati ni protiv Brazila, pokušaćemo da ih zaustavimo. Svakoga je teško pobediti na turniru - rekao je Tadić.

Pored junaka Aleksandra Kolarova, najviše ocjene na premijeri zaradili su gotovo debitanti Nikola Milenković i Sergej Milinković-Savić.

- Sergej je budućnost srpskog fudbala, mora da ostane smiren i nastavi da radi sve kao do sada. Glava mora da mu ostane “čista” - dodao je Tadić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica