Šaćiri U kopačkama sa zastavom tzv. Kosova, slavlje uz aluziju na veliku Albaniju

Šaćiri U kopačkama sa zastavom tzv. Kosova, slavlje uz aluziju na veliku Albaniju 22.06.2018 23:10 | Srna

Beograd - Na večerašnji fudbalski meč sa Srbijom reprezentativac Švajcarske Đerdano Šaćiri istrčao je u kopačkama na kojima se nalazi zastava takozvanog Kosova, a nakon postignutog gola švajcarski fudbaler Granit Džaka proslavljao je “sklapanjem ruku u znaku orla na albanskoj zastavi”. I Šaćiri je svoj gol proslavio na isti način kao i njegov saigrač, prenose mediji.

Fudbalski savez Srbije pozvao je ranije navijače da protiv Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ne krše pravila ponašanja.


Ovakvo reagovanje uslijedilo je nakon provokacija albanskih navijača.

Albanci smatraju reprezentaciju Švajcarske svojim “B” timom jer u njoj igra dosta igrača albanskog porijekla rođenih na Kosovu i Metohiji i u Makedoniji.

Etnički Albanci, koji nose dresove drugih reprezentacija, često proslavljaju golove na ovaj način simbolično aludirajući na takozvanu veliku Albaniju.

Džaka je rođen u Bazelu, njegovi roditelji su iz Kuršumlije, a trenutno igra za londonski “Arsenal”, dok je Šaćiri rođen u okolini Gnjilana i trenutno je član “Stouka”.

Međunarodna fudbalska federacija /FIFA/ kaznila je u srijedu uveče Fudbalski savez Srbije sa 10.000 švajcarskih franaka zbog, kako je navela, “nedoličnog i uvredljivog ponašanja navijača na utakmici sa Kostarikom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji”.

Kako se navodi, FSS je kažnjen zbog “uvredljive zastave i političkih poruka”, koje su navijači istakli tokom utakmice sa Kostarikom.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica