Miroslav Stevanović prenosi utiske pred meč: Švajcarce uhvatila nesvojstvena euforija

Miroslav Stevanović prenosi utiske pred meč: Švajcarce uhvatila nesvojstvena euforija 22.06.2018 14:47 | Dušan Repija

Ženeva - Iako je Švajcarska mnogo poznatija po skijanju ili Rodžeru Federeru, remi fudbalera na otvaranju Mundijala sa Brazilom značajno je podigao nivo interesovanje, samim tim i očekivanja.

Svjedok podizanja atmosfere i adrenalina je Zvorničanin Miroslav Stevanović, koji je obilježio prošlu sezonu u dresu nekada slavnog Serveta koji pokušava da se vrati na stare staze. Bivši fudbaler Vojvodine, Borca i Željezničara, te povremeni reprezentativac BiH kaže da se na svakom koraku može osjetiti euforija nesvojstvena za ovu zemlju.

- Vidi se da žive za utakmicu, a nije tako bilo prije starta prvenstva. Odličan meč sa Brazilom ih je ohrabrio i sada se nadaju da mogu napraviti veliki rezultat. Očekujem vrlo tvrd duel, koji bi mogao odlučiti jedan potez - rekao je Stevanović.

Praktično od trenutka kada su izvučene grupe priča se da će duel ove dvije selekcije biti više od fudbala, jer u Švajcarskoj igra mnogo fudbalera koji su porijeklom iz Albanije i sa Kosova.

- Mislim da su to više napumpali mediji. U mojoj ekipi ima nas sa svih strana i komotno bi nas mogli zvati Ujedinjene nacije. Ima i momaka albanskog porijekla, zajedno igramo, družimo se i nema nikakvih problema. Čitao sam malo o Šaćirijevim kopačkama, ali me takve stvari ne zanimaju previše. Ne vjerujem da će takve stvari uticati, jer su svi igrači prije svega veliki profesionalci - smatra Stevanović.

Iako kaže da se ne bavi prognozama, malu prednost ipak daje Srbiji.

  • Švajcarskoj odgovara i remi, pa mislim da neće previše rizikovati, kao uostalom ni Srbija. Ipak, mislim da će biti 1:0 za Srbiju, a najrealnije je da gol padne iz prekida, pošto su selekcije prilično izjednačene, a ulog veliki - zaključio je Stevanović.

Pauzira zbog povrede

Stevanović je prošle sezone bio najbolji igrač Serveta po izboru navijača, a postigao je osam golova i devet namjestio saigračima.

- Nažalost, nismo izdržali do kraja i plasirali se u prvu ligu, iako smo imali šansu. Posljednjih nekoliko kola sam propustio zbog povrede aduktora, koju još nisam zaliječio pa me već pomalo zabrinjava. Radim odvojeno od ekipe, ne mogu da šutiram loptu jer je bol tada najjači, ali se nadam da će sve uskoro brzo proći - rekao je Stevanović.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica