Како Србија може до осмине финала?

Како Србија може до осмине финала? 24.06.2018 21:37 | B92

Никако, вјероватно ће многи од вас прво то да помисле. Ипак, „Откритје арена”, сриједа, 20 сати, Србија – Бразил. Посљедња шанса да се „орлови” домогну друге фазе такмичења. Није много оних који сада вјерују у такав расплет, али прилика још увијек постоји.

Шта Србији треба да би искорачила из групе? „Црвени” послије два кола имају три бода, побиједили су Костарику 1:0 и изгубили су од Швајцарске 1:2, Швајцарци још имају реми са „Селекаом” 1:1, а Бразуилци побједу над Костариканцима 2:0.


Бразил и Швајцарска дијеле прво мјесто са по четири бода, „орлови” су корак иза. Србија у осмину финала може на два начина и не зна се који је тежи.

Први је да побједе Бразил и у том случају са шест бодова сигурно би ишли даље као први или други, у случају да Швајцарска савлада Костарику, док би Бразилци спаковали кофере и отишли кући, што је готово незамисливо.

У другој варијанти Србији одговара и бод против Бразила, али под условом да Костарика побједи Швајцарску бар са два гола разлике.

На руку Србији би ишла и побједа Костарике над Швајцарском 1:0, али би у том случају Србија морала бар да ремизира са Бразилом, и то најмање 2:2.

Приликом састављања табела на Свјетском првенству прво се гледа број освојених бодова, затим гол разлика, па већи број постигнутих голова. Уколико двије екипе имају исте бројеве онда се тек гледа међусобни скор.

Додуше, и сада „Орлови” могу сами да заврше посао, да побједе Бразилце и прођу даље. Они вјерују да могу, јавност је изгубила вјеру.

„Вјеровао сам да ћемо 100 посто побједити Швајцарце и да ћемо играти у осмини финала и ето шта се десило. Ми изгубимо. Сада више не вјерујем, па можда опет буде нека контра, можда побједимо Бразилце, можда се деси неко чудо... Ко ће то више знати”, кажу нам навијачи који су из Требиња допутовали у Русију.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица