PREDSTAVLjAMO: Vladimir Trbić, kandidat Biciklističkog saveza RS: Sezona za pamćenje

Siniša Kotaraš
PREDSTAVLjAMO: Vladimir Trbić, kandidat Biciklističkog saveza RS: Sezona za pamćenje

Banjaluka - Takmičar Samita iz Banjaluke Vladimir Trbić prijedlog je Biciklističkog saveza Republike Srpske za tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS”.

Biciklizmom se počeo baviti prije nepunih deset godina, a sezona na izmaku bila mu je najuspješnija. Pobijedio je u dvije trke za Premijer ligu BiH, drumske u Tuzli te brdske na Manjači. Ostvario je još nekoliko odličnih rezultata u ostalim trkama, što mu je na kraju donijelo drugo mjesto u generalnom plasmanu Premijer lige BiH, kao i mjesto u reprezentaciji BiH.

Ujedno, postao je šampion Republike Srpske u brdskom biciklizmu, a od ostalih nastupa izdvaja se učešće na Međunarodnoj trci Grand Fondo u Zagrebu na kojoj je, u konkurenciji preko 300 biciklista, osvojio 11. mjesto.

- Počeo sam da se bavim sportom još sa nekih šest ili sedam godina, trenirao sam gotovo sve, a onda sam se pronašao u biciklizmu. Na početku je to bilo više rekreativno, uz učešće na manjim takmičenjima, a onda je, od 2016. godine sve prešlo na jedan mnogo ozbiljniji i viši nivo. Prvi uspjeh sam ostvario prošle godine, osvajanjem trećeg mjesta na brdskom šampionatu RS, što mi je dalo dodatni stimulans da nastavim sa još boljim i ozbiljnijim radom. Ove godine sam napravio mnogo, a iako na njoj nisam osvojio neku medalju, moram da istaknem Trku kroz Srbiju. Tokom ta tri dana trećina takmičara je odustala, ja sam uspio da je završim i sam sebi dokažem da mogu da se izložim najvećim naporima - kaže Vladimir Trbić.

Biciklizam je, inače i individualni i ekipni sport, u njemu je taktika veoma značajna, izuzetno je naporan.

  • Ako pogledate međunarodne trke, vidjećete da velike ekipe u svom sastavu imaju trenere, masere, mehaničare, timska vozila, kuvare... A kod nas je najčešće ovako, vozim trku, pa onda idem na posao u drugu smjenu, pa onda sutradan opet na bicikl. Da ne govorim o novcu koji je neophodan za bilo kakav uspjeh - dodao je Trbić.

 

Želja Svjetsko prvenstvo

Govoreći o planovima i ambicijama Vladimir Trbić je naglasio da mu je želja da nastupi na Svjetskom prvenstvu.

- Ipak, prije svega bih želio da napokon učestvujem u trci “Banjaluka - Beograd”, te da osvojim prvo mjesto na kraju Premijer lige BiH. Ujedno, želio bih da odradim što više jakih trka. Takođe, nadam se da bih mogao da izborim učešće na jednom od svjetskih prvenstava, drumskom ili brdskom, svejedno - otkrio je Trbić svoje želje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana