PREDSTAVLjAMO: Velezar Šurbat, kandidat Streljačkog saveza invalida RS: Upucava medalje kao od šale

Nikola Lučić
PREDSTAVLjAMO: Velezar Šurbat, kandidat Streljačkog saveza invalida RS: Upucava medalje kao od šale

Bijeljina - Kandidat Streljačkog saveza invalida za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je Velezar Šurbat koji već dugi niz godina postiže vrhunske rezultate na velikim takmičenjima.

Ove sezone postao je prvak RS sa rekordom od 356 krugova. Kada se tome dodaju Kup RS, BiH i Srbije, onda je jasno da je iza Šurbata odlična sezona. Prvo mjesto u Ligi Srbije osvojio je u konkurenciji takmičara koji su osvajali svjetske i olimpijske medalje. On se sedam godina bavi streljaštvom, a od tih sedam godina, čak šest puta bio je prvak Republike Srpske.    

- Pet puta proglašavan sam za najboljeg sportistu Bijeljine. Kada bih dobio nagradu za najboljeg sportistu RS, to bi bila stepenica više jer se svi takmičimo za takve nagrade, i to bi mi mnogo značilo. Imam veoma uspješnu godinu iza sebe. Mnogi mi u šali kažu da sam osvojio sve što se moglo osvojiti. Zadnje je bilo prvenstvo RS gdje sam zauzeo prvo mjesto. Od 1. do 7. decembra održano je  i Evropsko prvenstvo u Beogradu za osobe sa invaliditetom, gdje je reprezentacija BiH prvi put nastupala sa oba entiteta. Nastupao sam ispred RS zajedno sa kolegom i bilo je odlično - rekao je Šurbat.

Naredne godine predstoji mu još velikih takmičenja, od kojih se izdvajaju Svjetski kup u Osijeku i Svjetsko prvenstvo u Australiji.

- Upucao sam potrebnu normu za Svjetsko prvenstvo. Želim da nastavim sa dobrim rezultatima i u narednom periodu. Nakon sjajnih rezultata prethodnih godina, imam obavezu da to ponovim i sljedeće godine pa ću učiniti sve što je do mene da tako i bude - poručio je Šurbat.

Od ostalih rezultata, ove godine je pobijedio i na Nevesinjskoj olimpijadi, Mitrovdanskom turniru u Gacku, kao i na tradicionalnom turniru u Sarajevu. 

Promotor sporta

Šurbat je učinio puno i na promociji streljaštva Republike Srpske i samoj popularizaciji sporta. Nedavno je izabran za predsjednika Streljačkog saveza invalida RS, a takođe je i član Skupštine Amputiraca iz Bijeljine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana