PREDSTAVLjAMO: Vasilije Vujičić, kandidat Džudo saveza RS: Na grudima balkansko zlato

Drago Gajić
PREDSTAVLjAMO: Vasilije Vujičić, kandidat Džudo saveza RS: Na grudima balkansko zlato

Zvornik - Iako je još junior jer ima tek 19 i po godina, gorostas iz Zvornika Vasilije Vujičić već se sa uspjehom takmiči u seniorskoj konkurenciji, a potvrda za to je osvojena zlatna medalja na Balkanskom prvenstvu u Makedoniji.

Stoga nije bilo previše dilema u Džudo savezu RS kojeg kandidata će predložiti za Izbor deset najboljih sportista Srpske. Džudom se bavi već 12 godina, a od prije šest počeo je najozbiljnije da shvata ovaj sport i obaveze koje nosi.

- Imao sam četiri borbe, sve pobjeđivao iponom, a posebno mi je drago što sam u finalu dobio već dokazanog Crnogorca Jovana Pekovića. Svi momci u mojoj kategoriji preko 100 kilograma su mnogo iskusniji, ali sam uspio da izađem na kraj s njima i donesem kući zlato - rekao je Vujičić.

Medalja osvojena u Kavadarcima mu je vrlo draga, ali je jedna ipak posebna.

- Prije dvije godine osvojio sam bronzu na prvenstvu Evrope u Finskoj u kadetskoj konkurenciji. Naš savez nema mnogo ovakvih odličja, a ovaj uspjeh mi je dodatno pomogao da vidim da sam na pravom putu. Iduća godina biće jedna od prekretnica, jer definitivno prelazim iz juniorske u seniorsku konkurenciju, a plan je da se oprobam na nekoliko mastersa i grend slemova u okruženju - rekao je Vujičić.

U godini na izmaku već je pokazao da se može nositi sa mnogo iskusnijim, jer je osim balkanskog zlata osvojio još nekoliko medalja.

- Na prvenstvu BiH sam zauzeo treće mjesto, jer me je u polufinalu pobijedio najbolji džudista BiH Harun Sadiković. Osvojio sam dva puta Evropski kup, bronzu na istom takmičenju u Rumuniji, gdje sam poražen od šampiona svijeta Gele Zališvilija, te srebro na Svjetskom kupu u Sarajevu - rezimira Vujičić.

Kako je student prve godine Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci, većinu treninga obavljaće u najvećem gradu Srpske, ali će se i dalje takmičiti za matični Srpski soko.

 

Cilj Igre u Parizu

Iako ima šansu da se eventualnim dobrim rezultatima u 2019. godini plasira na Olimpijske igre u Tokiju, priznaje da je realniji cilj odlazak u Pariz četiri godine kasnije.

- Sve je moguće uz dobre trenere i mnogo odricanja. Naš šampion Nemanja Majdov je to dokazao. Imam ogromnu volju, spreman sam na žrtvovanje kako bih došao do cilja. S obzirom na to da sam još vrlo mlad, teško je da se poslože sve kockice do Tokija, ali do Pariza bi morale - rekao je Vujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana