ПРЕДСТАВЉАМО : Раденко Томић, кандидат Боксерског савеза РС: Машта о медаљи из Минска

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО : Раденко Томић, кандидат Боксерског савеза РС: Машта о медаљи из Минска

Бијељина - Иако “племениту вјештину” тренира тек три године, члан Радника Раденко Томић одличним резултатима у 2018. години заслужио је да га Боксерски савез Републике Српске предложи као кандидата за Избор десет најбољих спортиста РС.

Годину на измаку памтиће по одличним резултатима, како појединачним, тако и клупским.

- Био сам првак Републике Српске у категорији до 75 килограма, а потом и шампион БиХ. На том првенству сам проглашен за најбољег боксера, а као првак сам стекао право да наступим на Медитеранским играма у Шпанији, гдје сам у Тарагони освојио девето мјесто. Са екипом сам освојио све што смо могли освојити. Били смо шампиони Српске, БиХ и Регионалне лиге. Наступио сам на више турнира, а као највеће успјехе сматрам злато са Међународног купа РС, те сребро из Мађарске - нагласио је овај 24-годишњак.

Љубав према боксу наслиједио је од оца Миленка који је први човјек Радника, али и предсједник БС БиХ.

- Цијели живот сам уз ринг, али ми отац није дуго допуштао да тренирам иако сам желио. Тек је попустио прије три године и за кратко вријеме сам постигао одличне резултате. Штета што нисам раније кренуо, али вјерујем да ћу упорним радом све пропуштено надокнадити - наставио је Томић.

Има амбициозне планове за 2019. годину.

- У наредној години ме очекује наступ на Европским олимпијским играма у Бјелорусији и било би сјајно да се у Бијељину вратим са одличјем. Знам да ће у Минску бити страшна конкуренција, јер се резултати са овог такмичења бодују за Олимпијске игре 2020. године, али ћу вриједно тренирати. Жеља ми је да и ја будем у Токију и сам одлазак на ОИ био би круна каријере - рекао је Томић.

Бијељинци су посљедњих година преотели примат од бањалучке Славије, тако да је у 2017. години кандидат био члан Радника Дашо Симеуновић.

- Он се пробио на 10. мјесто листе најбољих и сигурно је још више младих привукао у наш клуб. Било би сјајно када бих се и ја нашао у одабраном друштву, али и ако тако не буде, неће бити трагедија - додао је Томић.

 

Професионални ринг

Већ крајем ове године, тачније 24. децембра, Раденко Томић имаће деби у професионалном рингу.

- Борићу се за титулу профи првака Српске у средњој категорији. То је нормалан слијед догађаја, јер као што је познато, сада и аматерски боксери могу несметано бити професионалци, тако да ми то отвара нове могућности - нагласио је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана