PREDSTAVLjAMO: Dragan Babić, kandidat Rafting saveza RS: Doveslao do zlata u Svjetskom kupu

Nikola Lučić
PREDSTAVLjAMO: Dragan Babić, kandidat Rafting saveza RS: Doveslao do zlata u Svjetskom kupu

Banjaluka - Drugu godinu zaredom kandidat za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske ispred Rafting saveza RS je Dragan Babić.

Član Nektar Dajak kluba ostvario je sjajne rezultate u tekućoj godini od kojih se izdvajaju prvo mjesto na Svjetskom kupu u Turskoj, kao i trijumf u generalnom poretku Svjetskog kupa u konkurenciji preko 100 timova iz 30 zemalja. Kada se tome dodaju prva mjesta na prvenstvu BiH, Evrokupu u Banjaluci i Otvorenom prvenstvu Rusije onda je jasno da je iza Babića i njegovog tima jedna od najboljih godina u prethodnom periodu.

- Prvenstveno mi je velika mi je čast da drugu godinu zaredom budem kandidat ispred Rafting saveza RS za Izbor deset najboljih sportista Srpske. To je dokaz da se naporan rad i trud na kraju uvijek isplate. Jedna veoma uspješna sezona je iza mene i mog tima. Možda i najuspješnija poslije 2015. Osvojili smo bronzu na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, što je četvrta evropska medalja za naš klub, pored toga uspjeli smo da budemo drugi u Svjetskom kupu, a i na rafting maratonu u češkom Krumlovu, gdje je u konkurenciji 50 snažnih timova osvojeno treće mjesto - rekao je Babić.

Kada su u pitanju planovi u narednom periodu, sljedeće godine u fokusu biće Evropsko prvenstvo u Banjaluci koje će biti održano u julu 2019.

- Evropsko prvenstvo u Banjaluci u julu nam je prioritet. Ono dolazi nakon Svjetskog prvenstva u Australiji koje je bi trebalo da bude održano u maju. Sam odlazak na najveću svjetsku smotru iziskuje dosta novca tako da je pitanje da li ćemo biti u mogućnosti da odemo. Međutim, pokušaćemo da dođemo do sredstava uz pomoć institucija RS. U svakom slučaju u fokusu je EP, očekujemo da budemo bolje plasirani od četvrtog mjesta ekipno. Želimo da odemo stepenicu više, dok pojedinačno očekujemo barem dvije medalje. Na nama je da predstojeći period iskoristimo za što bolju pripremu - zaključio je Babić.

Zanimljiv sport

Babić, koji se inače nalazi na poziciji zadnjeg desnog veslača u čamcu, smatra da je ovo najzanimljiviji sport na divljim vodama.

- Ranije sam se bavio kajakom i kanuom, ali mi je rafting mnogo zanimljiviji jer je ekipni veslački sport na divljim vodama, pa mnogo toga zavisi od kolektiva i svi moraju da budu u koordinaciji, jer u suprotnom nema pobjede - rekao je Babić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana