ПРЕДСТАВЉАМО: Дејан Витор, кандидат Карате савеза РС: У кимону од раног дјетињства

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО: Дејан Витор, кандидат Карате савеза РС: У кимону од раног дјетињства

Братунац - Члан Карате клуба “Милош Делић” Дејан Витор предложен је од Карате савеза Републике Српске за традиционалну акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС.

Како сам каже, за њега је карате био једини логичан избор јер откад зна за себе, зна за овај спорт и кимоно.

- Шта да кажем, мој отац се већ више од 40 година бави каратеом и ја, откад знам за себе, знам за кимоно и карате. Зато је и било најнормалније да већ са седам година одем на први тренинг. Иначе, отац и мајка су ми највећи узори, моји најватренији навијачи, али и најжешћи критичари - истакао је Дејан Витор, носилац црног појаса други дан.

Таленат за карате показао је небројено пута, освајајући у Свјетској карате конфедерацији (ВКЦ) златне медаље у борбама појединачно у кадетској, два пута у јуниорској, а 2014. године и у сениорској конкуренцији. Годину касније прелази под окриље Свјетске карате федерације (ВКФ) гдје је, такође, остварио неколико запажених резултата. У години на измаку наставио је са сјајним наступима, а најзначајнији резултати су му златна медаља на првенству Републике Српске, те два друга мјеста, на првенству БиХ, те изборном такмичењу за састав репрезентације БиХ, све у лакој категорији, до 60 килограма.

Што се тиче међународних наступа, пласирао се међу осам најбољих на Балканском првенству за млађе сениоре, а исти успјех остварио је и на Европском првенству за млађе сениоре. Уз то, вриједан пажње је и једини такмичар из РС у сениорској репрезентацији БиХ.

За своје резултате добио је мноштво признања, међу којима се посебно истиче награда за најбољег спортисту Братунца, титула коју је понио чак пет пута.

- Свака награда и признање ми много значе, па тако и овај приједлог да се нађем на листи најбољих спортиста РС. Можда је то могло и раније, када сам имао и боље резултате, али никада није касно. Срећан сам због тога и биће ми част и понос уколико се моје име нађе међу десет најбољих - закључио је Витор.

Новац камен спотицања

Иако ће наступити на такмичењима Свјетске премијер лиге, серије А, на којима се скупљају бодови за пласман на Олимпијаду, Дејан каже да је то “немогућа мисија”.

- Много новца се мора уложити да би се отишло у Јапан 2020. године. Имам вољу, жељу, вјероватно и квалитет, али новац не. Реално, тешко да било ко са ових простора, а поготово из БиХ, оде у Токио. За нас је то, искрено, скоро немогућа мисија - тврди Витор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана