ПРЕДСТАВЉАМО: Далибор Илић, кандидат Кошаркашког савеза РС: Кошаркашки бисер Српске

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Далибор Илић, кандидат Кошаркашког савеза РС: Кошаркашки бисер Српске

Бањалука - Први пут кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске за акцију "Гласа Српске" је члан Игокее Далибор Илић.

Иако има само 18 година Илић је најбољи кошаркаш Српске, а година на измаку била је најбоља у досадашњој каријери док се потајно надао номинацији.

- Прије неколико година био сам међу перспективним спортистима док сам сада кандидат матичног савеза за велику манифестацију "Гласа" која на једном мјесту сабере најбоље спортисте које имамо. Част ми је наћи се међу онима који конкуришу за најбоље међу најбољима јер је то велико признање Савеза - рекао је Илић.

Паралелно је играо за сениорски и јуниорски тим. Са Студент-Игокеом освојио је Куп Републике Српске у сениорској конкуренцији док је био најкориснији играч (МВП) Прве лиге Републике Српске.

- Освајање Купа била је наша велика побједа јер смо играли против старијих играча и показали велики потенцијал екипе. Такође, Прва лига Српске одлична је за развој младих играча јер момци попут мене добијају много више минута да се покажу па сам искористио пружену прилику. То ми је дало прилику да заиграм у сениорском саставу и вјерујем да ћу наставити напредовати у наредном периоду - казао је Илић.

Са јуниорским саставом стигао је до трећег мјеста на завршном турниру АБА лиге у јануару док је недавно био МВП квалификационог турнира у Бару гдје водио Игокеу до завршног турнира. Стандардни је члан екипе која наступа у регионалном такмичењу.

- АБА лига је посебна прича. Организована је на много вишем нивоу, екипе су врхунске и сјајна је за играње. У њој је могуће направити велики искорак и зато је интересантна страним играчима. Вјерујем да ће ми бити добра школа из које ћу направити корак ка неком евролигашу или што да не и НБА лиги. Треба вјеровати у снове јер се кад-тад испуне - рекао је Илић.

 

Капитен "златних орлића"

Највећи успјех ове године остварио је са У18 репрезентацијом Србије када је као капитен предводио саиграче до титуле шампиона Европе у Летонији.

- Златна медаља и подизање пехара заувијек остају у сјећању. Постали смо шампиони против Летоније на њиховом терену док је у публици била НБА звијезда Кристапс Порзингис. Боље једноставно није могло - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана