PREDSTAVLjAMO: Biljana Nedić, kandidat Saveza košarke u kolicima RS: Godina prožeta trofejima

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Biljana Nedić, kandidat Saveza košarke u kolicima RS: Godina prožeta trofejima

Banjaluka - Članica Košarkaškog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke Biljana Nedić kandidat je Saveza košarke u kolicima.

Godinu na izmaku dugogodišnja članica ovog uspješnog kolektiva opisuje kao veoma uspješnu jer je sa saigračima na domaćoj sceni osvojila sve moguće trofeje, dok su veoma zapaženi bili i na regionalnoj i međunarodnoj sceni.

- Petu godinu zaredom prvaci smo regionalne NLB lige, dok smo prvi dio nove sezone završili bez ijednog poraza. Iza nas je mnogo vrhunskih rezultata, na koje smo veoma ponosni, među kojima se ističu odlične partije na kvalifikacionom turniru u Banjaluci, kao i peto mjesto na završnom turniru Evrolige tri u Badahozu. To je najviši nivo takmičenja na kojem smo nastupili do sada i preliminarni dio smo završili bez poraza, a potom stigli do petog mjesta. Naš klub se nalazi među 40 najboljih ekipa od 3.000, koliko ih ima u tom takmičenju, što je velika stvar za nas - izjavila je Nedićeva.

Najveći problemi njoj i saigračima predstavljaju termini u sportskim dvoranama.

- Svaku godinu započinjemo ispočetka kao da ništa nismo ostvarili ranije. Ipak, mnogo je teže odbraniti titule nego ih osvojiti prvi put, pa moramo mnogo da treniramo, ali tada nastaju problemi. Naime, nemamo dovoljno slobodnih termina u dvoranama, iako ima onih koji imaju razumijevanja prema nama i izlaze nam u susret. Ipak, trebalo bi nam mnogo više termina jer je naš sport specifičniji u odnosu na ostale - rekla je Nedićeva.

Planovi za iduću godinu ne razlikuju se nimalo od prethodnih.

- Svaku godinu započinjemo kao da nismo ništa osvojili i jurišamo na sve trofeje. Želja i cilj nam je da iduće godine odbranimo sve ono što smo osvojili ove. Ujedno, moramo se dobro spremiti za kvalifikacioni turnir Evrolige dva, kojem ćemo biti domaćini idućeg marta, gdje ćemo tražiti prolazak na završni turnir. Ovo je sada još jedan viši nivo i nadam se podršci sa tribina koja bi nam dala snagu da se još jače borimo - istakla je Nedićeva.

 

Ponosna na nominaciju

Za nju je čast naći se među najboljim sportistima Srpske koji se bore za laskavo priznanje “Glasa”.

- Drago mi je što sam među kandidatima jer ova akcija “Glasa” okupi najbolje sportiste koje Srpska ima. Nadam se da ćemo jednog dana biti izjednačeni s ostalim sportistima. Trebalo bi da sistem nagrađivanja, vrednovanja i sam status bude bar približan ako ne može biti isti. Najviše nas boli što se nemamo kome požaliti, nekad i pohvaliti i sve ostaje u krugu porodice i najbližih prijatelja - kazala je Nedićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana