ПРЕДСТАЉАМО: Дарко Савић, кандидат Кајакашког савеза РС: Све подређено пласману на ОИ

Милан Зубовић
ПРЕДСТАЉАМО: Дарко Савић, кандидат Кајакашког савеза РС: Све подређено пласману на ОИ

Бањалука - За Дарка Савића слободно се може рећи да је ветеран међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске пошто се први пут појавио још 2010. године.

Тада је заузео седмо мјесто и показао да је пред њим велика каријера, а потом се на листи бесмртних нашао још пет пута. Треће мјесто заузео је 2012. и 2016, осмо 2013, пето 2015. док је прошле године био четврти.

- Када погледам неколико година уназад јасно је да са "Гласом" имам посебну везу. Наша сарадња увијек је била на високом нивоу и признања која сам до сада добијао на Избору десет најбољих спортиста најбоље показују колико сам био добар те године односно колико морам додатно тренирати да будем још бољи. И послије много година сама номинација ме радује јер је ствар престижа тако да сам већ сада поносан - рекао је Савић.

И ове године био остварио је врхунске резултате међу којима се истиче 12. мјесто на Медитеранским играма у Тарагони, побједник ЕЦА купа за сениоре, треће мјесто на на Топ тен раце у Кини, прво мјесто у спусту на ICF трци у Словенији, првак БиХ у слалому, 12. мјесто на у тимској трци спуста на ICF Свјетском првенству...

- Изузетно сам задовољан годином иза себе током које је било сјајних трка на мирним, али и дивљим водама. Срећан сам што сам поново првак Еврокупа и што сам први кајакаш из БиХ који је наступио на Медитеранским играма - изјавио је Савић.

Иако је љетњи дио сезоне иза њега он се не одмара ни током зиме

- Већ су кренуле припреме за сљедећу сезону гдје ме очекује много јачих трка док имам много виших циљева. Сљедеће године очекује ме прва квалификациона трка за Олимпијске игре у Токију. Сва моја пажња подређена је томе и једини циљ ми је да остварим норму за Олимпијске игре што би био врхунац моје досадашње каријере - изјавио је Савић.

Кина

И ове године Савић је један дио припрема одрадио у Кини са још неколико кајакаша из цијелог свијета што му је донијело ново искуство и напредак.

- Кина је по много чему специфична земља, тако и по кајакашима гдје то није на врхунском европском нивоу, али много напредују. Сам одлазак тако много ми је користио јер се сваки дан од других колега могло много тога научити - рекао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана