Miljković na čelu žirija Glasovog izbora naboljeg sportiste Republike Srpske

Milan Zubović
Miljković na čelu žirija Glasovog izbora naboljeg sportiste Republike Srpske

Banjaluka - Proslavljeni srpski odbojkaš Ivan Miljković predsjedavaće žiriju 64. Izbora najboljeg sportiste Republike Srpske koji organizuje “Glas Srpske”.

U godini koju je obilježila ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvajanjem titule šampiona svijeta, dok je muška “za dlaku” ostala bez medalje, izbor za prvog čovjeka tradicionalne manifestacije samo je logičan slijed događaja. Zlatni olimpijac iz Sidneja do prije nekoliko dana obavljao je funkciju prvog potpredsjednika Odbojkaškog saveza Srbije, pa njegove zasluge za navedene rezultate nisu male.

- Izuzetno sam počastvovan što sam dobio priliku da učestvujem u izboru najboljeg sportiste Republike Srpske. Već sam upoznat sa pravilima i procedurom izbora, tako da se nadam da ćemo bez greške obaviti posao i izabrati najbolje. Takođe, drago mi je što se vraćam u Banjaluku posle dva meseca, jer su naše dame na veličanstven način ispraćene iz “Borika” u Japan, gde su pokorile svet - rekao je Miljković.

Završna manifestacija biće održana 21. decembra u Banskom dvoru, ali organizatore do tada čeka mnogo posla.

- U ponedjeljak smo poslali dopise svim sportskim savezima da nam do 23. novembra dostave imena kandidata ispred svojih sportova. Kada nam pristignu prijedlozi, na prvoj sjednici žirija ćemo ih verifikovati. Početkom decembra održaćemo drugu sjednicu, gdje ćemo skratiti liste kandidata, a treća sjednica biće održana neposredno pred proglašenje pobjednika, dakle 21. decembra - rekao je urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija.

Pored Miljkovića i Repije, članovi žirija su pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Jaćimović, bivši rukometaš Srđan Trivundža, aktuelni selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH Vinko Marinović, urednik sportske redakcije RTRS-a Dragan Novaković i urednik sportske redakcije “Nezavisnih novina” Goran Karać. Titula najboljeg sportiste za 2017. godinu otišla je u ruke odbojkašice Ane Gajić.

Nagrade u 11 kategorija

Pored izbora deset najboljih sportista i najboljeg od njih, biće dodijeljeno još deset priznanja. Po drugi put biće izabran najbolji sportista iz RS (u konkurenciju ulaze sportisti koji su iz Srpske, a klupsku i reprezentativnu karijeru grade negdje drugdje). Priznanje će otići u ruke najboljem treneru za 2018, ambasadorima sporta Srpske, te će biti dodijeljene plakete za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veza RS i Srbije, za dugogodišnji doprinos i razvoj sporta, za rezultate u sportu za invalide, kao i za sportski događaj godine. Biće dodijeljena i povelja za izuzetan poduhvat godine, plaketa “Glasa” posthumno, te “Zlatno pero - Limun Papić”, koje će dobiti najbolji sportski novinar ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana