Legende čine manifestaciju još većom: Gosti Krstajić, Gajić, atletičari...

Dušan Repija
Legende čine manifestaciju još većom: Gosti Krstajić, Gajić, atletičari...

Banjaluka - Kao i svake godine, manifestaciju će svojim prisustvom uveličati slavni sportisti koji su rezultatima i medaljama bezbroj puta obradovali naciju.

Osim predsjednika žirija Nenada Krstića, u Banskom dvoru pojaviće se još nekoliko sportskih veličina, koje su se odazvale pozivu „Glasa Srpske“.

Jedan od najtraženijih ljudi ovih dana svakako je vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, koji će, po svemu sudeći, voditi „orlove“ idućeg ljeta na Mundijalu u Rusiji. Krstajić je inače i predsjednik Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine te ovjekovječeni prijatelj „Glasa“ s obzirom na to da je 2011. godine bio na čelu žirija.

Prvi put na manifestaciji će se pojaviti dugogodišnji selektor odbojkaške reprezentacije sa kojom je osvojio sve što se moglo, uključujući i bronzu i zlato na Olimpijskim igrama Zoran Gajić. Dugogodišnje iskustvo sada mu obilato koristi na funkciji prvog čovjeka Odbojkaškog saveza Srbije, a mandat je počeo bronzanom medaljom odbojkaša na Evropskom prvenstvu, dok su godinu začinile odbojkašice osvajanjem zlata na prvenstvu Starog kontinenta. Njegov bivši učenik, a danas prvi čovjek Školskog sporta Srbije Željko Tanasković takođe će biti počasni gost.

Osim člana žirija Radislavke Račić, svijet atletike predstavljaće bivša šampionka Evrope na 1.500 metara Snežana Pajkić, kao i osvajač zlatne medalje Evropskog prvenstva u dvorani na 400 metara 1992. godine Slobodan Branković. On je trenutno direktor Atletskog saveza Srbije i potpredsjednik Balkanske atletske federacije pa će danas iskoristiti priliku da se sastane sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i razgovara o razvoju atletike u Banjaluci i Srpskoj.

Arsović

Strijelce će predstavljati djevojka rođena u Drvaru i jedna od najboljih strijelaca svijeta Andrea Arsović. Prije dva mjeseca osvojila je finalni turnir Svjetskog kupa u gađanju vazdušnom puškom.

- Obradovala sam se pozivu, jer sam vezana za ove krajeve i uvek volim da dođem u Banjaluku - rekla je Arsovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana