Легенде чине манифестацију још већом: Гости Крстајић, Гајић, атлетичари...

Душан Репија
Легенде чине манифестацију још већом: Гости Крстајић, Гајић, атлетичари...

Бањалука - Као и сваке године, манифестацију ће својим присуством увеличати славни спортисти који су резултатима и медаљама безброј пута обрадовали нацију.

Осим предсједника жирија Ненада Крстића, у Банском двору појавиће се још неколико спортских величина, које су се одазвале позиву „Гласа Српске“.

Један од најтраженијих људи ових дана свакако је вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић, који ће, по свему судећи, водити „орлове“ идућег љета на Мундијалу у Русији. Крстајић је иначе и предсједник Фудбалског клуба Радник из Бијељине те овјековјечени пријатељ „Гласа“ с обзиром на то да је 2011. године био на челу жирија.

Први пут на манифестацији ће се појавити дугогодишњи селектор одбојкашке репрезентације са којом је освојио све што се могло, укључујући и бронзу и злато на Олимпијским играма Зоран Гајић. Дугогодишње искуство сада му обилато користи на функцији првог човјека Одбојкашког савеза Србије, а мандат је почео бронзаном медаљом одбојкаша на Европском првенству, док су годину зачиниле одбојкашице освајањем злата на првенству Старог континента. Његов бивши ученик, а данас први човјек Школског спорта Србије Жељко Танасковић такође ће бити почасни гост.

Осим члана жирија Радиславке Рачић, свијет атлетике представљаће бивша шампионка Европе на 1.500 метара Снежана Пајкић, као и освајач златне медаље Европског првенства у дворани на 400 метара 1992. године Слободан Бранковић. Он је тренутно директор Атлетског савеза Србије и потпредсједник Балканске атлетске федерације па ће данас искористити прилику да се састане са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем и разговара о развоју атлетике у Бањалуци и Српској.

Арсовић

Стријелце ће представљати дјевојка рођена у Дрвару и једна од најбољих стријелаца свијета Андреа Арсовић. Прије два мјесеца освојила је финални турнир Свјетског купа у гађању ваздушном пушком.

- Обрадовала сам се позиву, јер сам везана за ове крајеве и увек волим да дођем у Бањалуку - рекла је Арсовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана