Легендарни спортисти гости “Гласове” манифестације: Стотине медаља на једном мјесту

Душан Репија
Легендарни спортисти гости “Гласове” манифестације: Стотине медаља на једном мјесту

Бањалука - Манифестација Избор десет најбољих спортиста Републике Српске још једном је окупила легенде српског спорта, а све медаље које су освојили током богатих каријера мјере се у стотинама, можда и хиљадама.

Јер, Иван Миљковић, Владимир Батез, Слађана Голић, Златан Арнаутовић, Драженко Нинић, Срђан Тривунџа, Винко Мариновић и многи други бивши, као и још увијек активни спортисти Немања Мајдов, Горан Делић, Немања Билбија, Владимир Врањеш... имају толико одличја и трофеја да би могли напунити музеј. Ми обични смртници били смо још једном свједоци како они који су ушли међу десет најбољих, а посебно перспективни, али и бројни посматрачи који су били у Банском двору, “лове” прави тренутак да им приђу, проћаскају и замоле за фотографију. А они као прави шампиони, увијек насмијани и љубазни, одвојили су дјелић свога времена за све који су им пришли. Овогодишњи предсједник жирија Иван Миљковић само због Избора спортисте у два дана је прешао више од хиљаду километара, јер је неколико часова уочи почетка манифестације стигао из Цириха, а одмах сутрадан вратио се назад.

- Први пут сам био у оваквој улози и заиста сам се лепо осећао. Чуо сам много лепих ствари о овом догађају, а из прве руке се уверио да је још бољи него што су ми причали. Знам колику подршку сви спортисти Србије имају из Републике Српске, па су ово прилике да нашем народу овде бар на неки начин захвалимо за то - рекао је Миљковић.

Јована, која је са другарицама из клуба била у публици, тренира одбојку, а један од идола јој је управо Миљковић.

- Пресрећна сам што сам га видјела уживо и што смо се упознали. Сигурно ће ми овај тренутак остати у сјећању, а сада ћу на тренинге ићи са још више елана и очекивања - рекла је Јована.

“Гласова” манифестација, баш због оваквих догађаја, има додатну тежину, јер ко зна, можда баш Јована или нека од њених другарица крену стопама Тијане Бошковић или идола којег су упознале у Бањалуци.

 

Још боља сарадња

Први човјек Секретаријата за покрајински спорт Војводине, златни одбојкаш из Сиднеја Владимир Батез, добио је награду за специјалне и паралелне везе у области спорта Србије и РС.

- Стварно ми је било прелепо, баш као и пре три године када сам био на месту Ивана Миљковића. Све је одлично организовано, тачно се зна шта је чији посао. Упознао сам и нову министарку породице, омладине и спорта Соњу Давидовић, а већ смо у начелу договорили кораке како бисмо продубили сарадњу - рекао је Батез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана