Izbor sportiste događaj za ponos

Dušan Repija
Izbor sportiste događaj za ponos

Banjaluka - Ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović juče je dobila zahvalnicu od direktora “Glasa Srpske” Borisa Dmitrašinovića za nesebičnu pomoć pri organizaciji 64. Izbora deset najboljih sportista Srpske.

Najstarija manifestacija ovakvog tipa u regionu godinama odolijeva i ima kontinuitet zahvaljujući radu zaposlenih u “Glasu”, ali bi entuzijazam vjerovatno bio uzaludan da nema podrške javnih i privatnih preduzeća te, naravno, resornog ministarstva. U neku ruku Ministarstvo porodice, omladine i sporta je i suorganizator manifestacije, jer na njoj dodjeljuje stipendije perspektivnim sportistima. Davidovićeva je zahvalila na priznanju i naglasila da je ono kruna višegodišnje saradnje.

- Moram reći da je “Glas Srpske” medij koji izuzetno poštujem i da sam sigurna da će naša saradnja biti još bolja u narednom periodu. Izbor deset najboljih sportista je vrlo respektabilna manifestacija i s velikim zadovoljstvom i ponosom podržavamo organizaciju tog događaja - rekla je Davidovićeva.

Ona je praktično na početku četvorogodišnjeg mandata, pa je najavila brojne projekte koje ministarstvo planira da realizuje.

- Cilj nam je da promovišemo sport, da radimo na omasovljenju, animiramo što više djece i mladih da se bave sportom i uredimo zakonski tu oblast na najbolji način. Zato posebno naglašavam značaj Malih olimpijskih igara, u okviru kojih se svake godine oko 90.000 djece angažuje kroz različite discipline. Sajam sporta koji ćemo održati i ove godine takođe je vrlo značajan i ima veliku ulogu u promociji sporta, koji je višestruko značajan za psihički i fizički razvoj djece. Na tom putu nam je potrebna i podrška medija, pa sam sigurna da ćemo u “Glasu Srpske” imati pravi oslonac - rekla je Davidovićeva.

Dmitrašinović je zahvalio ministarki na podršci i u samo nekoliko riječi objasnio težinu organizovanja manifestacije kojom Srpska može da se ponosi.

- Lijepo je skupiti najbolje sportiste i sportske radnike na jednom mjestu, ali je to jako zahtjevan posao koji iziskuje mnogo troškova. Međutim, tradicija koju ima ovaj događaj ne dozvoljava nam da organizaciju olako shvatimo. Uvijek nam je puno srce kada tamo negdje u drugoj polovini decembra pošaljemo prelijepu sliku Srpske iz Banskog dvora. Čestitke koje dobijemo po završetku manifestacije nas obavezuju da tako nastavimo i dalje. Sve je, naravno, mnogo lakše uz pomoć ministarstva i ostalih institucija - zaključio je Dmitrašinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana