Избор спортисте догађај за понос

Душан Репија
Избор спортисте догађај за понос

Бањалука - Министарка породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Соња Давидовић јуче је добила захвалницу од директора “Гласа Српске” Бориса Дмитрашиновића за несебичну помоћ при организацији 64. Избора десет најбољих спортиста Српске.

Најстарија манифестација оваквог типа у региону годинама одолијева и има континуитет захваљујући раду запослених у “Гласу”, али би ентузијазам вјероватно био узалудан да нема подршке јавних и приватних предузећа те, наравно, ресорног министарства. У неку руку Министарство породице, омладине и спорта је и суорганизатор манифестације, јер на њој додјељује стипендије перспективним спортистима. Давидовићева је захвалила на признању и нагласила да је оно круна вишегодишње сарадње.

- Морам рећи да је “Глас Српске” медиј који изузетно поштујем и да сам сигурна да ће наша сарадња бити још боља у наредном периоду. Избор десет најбољих спортиста је врло респектабилна манифестација и с великим задовољством и поносом подржавамо организацију тог догађаја - рекла је Давидовићева.

Она је практично на почетку четворогодишњег мандата, па је најавила бројне пројекте које министарство планира да реализује.

- Циљ нам је да промовишемо спорт, да радимо на омасовљењу, анимирамо што више дјеце и младих да се баве спортом и уредимо законски ту област на најбољи начин. Зато посебно наглашавам значај Малих олимпијских игара, у оквиру којих се сваке године око 90.000 дјеце ангажује кроз различите дисциплине. Сајам спорта који ћемо одржати и ове године такође је врло значајан и има велику улогу у промоцији спорта, који је вишеструко значајан за психички и физички развој дјеце. На том путу нам је потребна и подршка медија, па сам сигурна да ћемо у “Гласу Српске” имати прави ослонац - рекла је Давидовићева.

Дмитрашиновић је захвалио министарки на подршци и у само неколико ријечи објаснио тежину организовања манифестације којом Српска може да се поноси.

- Лијепо је скупити најбоље спортисте и спортске раднике на једном мјесту, али је то јако захтјеван посао који изискује много трошкова. Међутим, традиција коју има овај догађај не дозвољава нам да организацију олако схватимо. Увијек нам је пуно срце када тамо негдје у другој половини децембра пошаљемо прелијепу слику Српске из Банског двора. Честитке које добијемо по завршетку манифестације нас обавезују да тако наставимо и даље. Све је, наравно, много лакше уз помоћ министарства и осталих институција - закључио је Дмитрашиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана