IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Slavoljub Budeša, kandidat Kik-boks saveza RS: Bez priprema do bronze u Mađarskoj

Dušan Repija
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Slavoljub Budeša, kandidat Kik-boks saveza RS: Bez priprema do bronze u Mađarskoj

Bijeljina - Član kik-boks kluba Panter iz Bijeljine Slavoljub Budeša kandidat je Kik-boks saveza RS za Izbor deset najboljih sportista Srpske.

Momak koji je napunio 21 godinu prošao je sve selekcije kluba od pionira do seniora, a u godini na izmaku napravio je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Na trećem Svjetskom prvenstvu u kik-boksu, koje je održano u Budimpešti, osvojio je bronzanu medalju, a taj uspjeh je veći kada se ima u vidu da je zbog nedostatka finansijskih sredstava bio jedini kik-bokser koji se na navedenom takmičenju borio bez zvaničnih priprema.

- Sigurno bi medalja bila sjajnija da sam imao adekvatne pripreme. I ovako smo bio vrlo blizu uzlaska u finale, jer sam polufinale izgubio u posljednjim sekundama od budućeg prvaka svjeta - rekao je Budeša.

Osim ovog uspjeha postao je vicešampion Balkana u kik-boksu, a višestruki je prvak BiH u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te prvak BiH u ful kontaktu kada je proglašen za najboljeg borca turnira u Foči.

- Očigledno je da je Budeša jedan od najperspektivnijih kik-boksera u Evropi i svijetu i da ima potencijal da bude šampion svijeta, kao i da grad Bijeljina, Republika Srpska i BiH treba da stvore normalne uslove za trening i pripreme za velika takmičenja, kako njemu tako i svim drugim uspješnim sportistima - rekao je predsjednik Pantera Dimitrije Jovanović.

Od svog osnivanja 2006. godine do danas klub se sam finansirao, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava više to nije u mogućnosti i doveden je u pitanje njegov opstanak, pa je ovo ujedno i apel nadležnim da priteknu u pomoć kolektivu koji stvara šampione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana