Najbolja agencija u regiji s BalCannesom odlazi u Cannes!

 Najbolja agencija u regiji s BalCannesom odlazi u Cannes! 25.06.2018 08:02 | PR

Zagreb, 18. lipnja – Sve agencije za tržišno komuniciranje iz regije pozvane su do 1. septembra 2018. prijaviti svoje projekte na BalCannes koji će se i ove godine održati u Rovinju u sklopu Weekend Media Festivala.

Na sedmom izdanju BalCannesa u organizaciji Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA) i Weekenda, izabraće se 25 najboljih komunikacijskih projekata iz cijele regiona. Najbolji među njima osvojiće posebne nagrade žirija, BalCanneske lavove, dok najbolju agenciju iz regiona očekuje posebna nagrada – takmičenje na međunarodnom festivalu kreativnosti Cannes Lions 2019.!

Naime, dobitniku nagrade za najbolju agenciju organizatori BalCannesa honoriraće trošak prijave jednog projekta na Cannes Lions takmičenju 2019. godine.

O nagrađenima će odlučivati žiri sastavljen od 25 stručnjaka, predstavnika klijenata, agencija i novinara iz nekoliko zemalja regiona. Zanimljivo je što je BalCannes rijetka prilika na kojoj takmičari mogu iz prve ruke saznati kako o njihovim projektima zasebno razmišlja svaki od tri sastava žirija – klijenti, agencije i mediji.

Na BalCannesu se takmiče mali projekti ili velike kampanje, no isto tako domaći projekti te oni kreirani za strana tržišta kojima se upravo na BalCannesu dodjeljuje nagrada za najbolji komunikacijski projekt kreiran za strano tržište, kao i za najbolji projekt realizovan na regionalnom tržištu.      

Odlične vijesti za sve koje se žele prijaviti su i posebne opcije 4 + 1 gratis i 7 + 3 gratis. Ove se godine za prva četiri projekta prijavljena od strane iste agencije, peti projekt može prijaviti gratis, dok se za prvih sedam projekata prijavljenih od strane iste agencije, dodatna tri projekta ne honorišu. Prijave za BalCannes provode se online putem na web stranici www.balcannes.com.

Jedanaesti Weekend Media Festival ove se godine održava od 20. do 23. septembra, kao i uvijek u bivšoj tvornici duhana u Rovinju. Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim raspravama, Weekend je poznat i po najboljim žurkama. I ove godine nas očekuje raznovrstan muzički program i druženja do dugo u noć.

Kontakt za medije:

Martina Pintarić, 404
martina.pintaric@404.agency
098 696 797© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica