Hemofarm - novi centar Štade za centralnoistočnu Evropu

Hemofarm - novi centar Štade za centralnoistočnu Evropu 05.02.2018 15:32 | PR

Beograd – Najveća farmaceutska kuća u regionu, vršački Hemofarm postao je glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope. Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time dodatno povećao zonu svoju regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta jugoistočne Evrope (BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije).

Ovo unapređenje je, prema ocjeni Štade, rezultat dobrog rada Hemofarma nakon što je 2016. preuzeo glavnu ulogu njemačkog koncerna u jugoistočnoj Evropi.

 „Nova uloga dodijeljena Hemofarmu je veliko priznanje Štade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je  značajna vijest i za region, posebno imajući u vidu rijetkost da kompanija koja radi u zemlji koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU. Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji. Investicije će biti usmjerene na proširenje kapaciteta, dalje unapređenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lijekova, a posebno u radnu snagu - u vrijedne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000", rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsjednik Štada grupe.

Hemofarm je 2017. godine posredstvom Štade postao dio velike internacionalne porodice - Cinven i Bain Capital. Osim što je regionalni lider, lijekovi sa znakom Hemofarma nalaze se i u apotekama na tri kontinenta u 38 zemalja. Moderne fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, nalaze se u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, a pogoni su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svijetu. Tako je Hemofarm, osim pomenute liderske uloge u proizvodnji, na sebe preuzeo i ulogu promotera održivog razvoja i odgovornog poslovanja u regionu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica