Vježbe i savjeti fitnes instruktorke Romane Stojanović: Gluteus traži direktan i težak pokret koji će ga aktivirati

Aleksandra Madžar
Vježbe i savjeti fitnes instruktorke Romane Stojanović: Gluteus traži direktan i težak pokret koji će ga aktivirati

Čvrsta, lijepa i oblikovana zadnjica vjerovatno je san svake druge žene.

Dok su pojedini prirodno nagrađeni lijepim i istaknutim atributima, ovi drugi će se ipak morati malo oznojiti i potruditi kako bi bili zadovoljni u svojim omiljenim farmerkama, a o tome na koji način možete postići dobre rezultate govorila je fitnes instruktorka Romana Stojanović.

- Nažalost, danas je veliki broj žena koje izbjegavaju vježbanje gluteusa jer su uvjerene da će usljed vježbanja zadnjica postati još krupnija, što je u stvari velika greška, jer će je ojačanje glutealnih mišića sigurno učvrstiti, dati joj fin oblik i ubrzati smanjenje masnih naslaga - objašnjava Romana.

Biti u pokretu (hodanje, trčanje, penjanje stepenicama...) ne doprinosi oblikovanju vaše zadnjice i takve aktivnosti dovoljne su samo za neko osnovno aktiviranje i održavanje mišića, ali ne i gluteusa.

- Gluteus traži direktan i težak pokret koji će ga aktivirati - ističe ona.

Najugroženiji su oni čiji je posao svakodnevno i višečasovno sjedenje u kancelariji ili automobilu.

Kada govorimo o zadnjici, podsjeća Romana, zapravo govorimo o tri različita mišića: gluteus medijus, gluteus maksimus i gluteus minimus. 

- Uz nekoliko kvalitetnih vježbi i samo malo volje, svaka žena može biti ponosna vlasnica savršeno oblikovane zadnjice.

Sve što trebate je redovno i pravilno vježbanje i rezultat sigurno neće izostati. Osim na gluteusu, rezultat vježbanja polako ćete početi primjećivati i na ostalim dijelovima tijela, kao što su stomak, struk, bedra, samim tim dolazimo do ukupno boljeg oblikovanja tijela - priča fitnes instruktorka.

Gluteus, kao i svaki drugi mišić na tijelu, može da se poveća tako što se vježbe izvode što sporije, a ona je u ovom broju pokazala nekoliko osnovnih vježbi koje možete sami da uvrstite u svoj svakodnevni trening u kući ili u teretani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana