Savjeti fitnes-instruktorke Lidije Ljubičić: Tokom ljeta trenirajte u manjim grupamai bez velikih opterećenja

Glas Srpske
Savjeti fitnes-instruktorke Lidije Ljubičić: Tokom ljeta trenirajte u manjim grupamai bez velikih opterećenja

U ovim ljetnim danima možete pomoći sebi i svom tijelu uz umjerene treninge bez intenzivnih kardio vježbi, a savjete kako to da izvedete u ovom broju “Glasovog” dodatka dala nam je profesorica fizičkog vaspitanja i fitnes-instruktorka Lidija Ljubičić.

Najbolje je, kako kaže Lidija, trenirati tri puta sedmično u  manjim grupama.

- Radite kružne treninge koji obuhvataju vježbe za mišiće cijelog tijela i treninge bez velikih  opterećenja, a odličan su sistem da ne dođe do atrofije mišića - savjetuje ona.

Ako ste uporni, redovni na treninzima i ako se pridržavate preporučene ishrane, unosite dovoljno tečnosti u obliku vode, brže ćete doći do željenih rezultata. Ne prekidajte treninge tokom ljeta, već regulišite ishranu i dozirajte treninge!

- Što se tiče ishrane, preporučujemo ishranu bogatu proteinima i, naravno, unos svježeg povrća. Smanjite unos ugljenih hidrata, a potpuno izbacite štetne ugljene hidrate (slatkiše, sokove, grickalice) - savjetuje Lidija.

Vježbe za donji dio tijela

- Ako želite vitke noge i zaobljenu, čvrstu zadnjicu, isprobajte ovaj kratki trening koji možete izvoditi u prirodi ili kod kuće. Sve što je potrebno je malo mjesta i podloga za vježbanje ili klupa, a trening će vam oduzeti 15 minuta vremena - objašnjava Lidija.

Ove vježbe, dodaje ona, fokusirane su na mišiće donjeg dijela tijela i pomoći će vam da učvrstite i oblikujete te mišiće.

- Trening s ovim vježbama uradite nekoliko puta sedmično i imaćete i te kako dobre rezultate - smatra Lidija.

Ono što je najvažnije u borbi protiv celulita jeste da unosite dovoljne količine vode.

Savjet

- Idealno je vježbati mišiće zadnjice, a istovremeno jačati i mišiće donjeg dijela leđa i stomaka. Ako imate problema sa celulitom na nogama i zadnjici, treba da dodate i ručne masaže esencijalnim uljima, koja izvlače višak vode i nagomilane naslage u međućelijskom  prostoru potkožnog sala, uz detoksikaciju biljnim čajevima. Pokušajte da što više izbacite slano i slatko iz jelovnika - kazala je Lidija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana