Савјети Лидије Љубичић за Глас Плус:Јачањем бицепса и трицепса затежете и горњи дио леђа

Глас Српске
Савјети Лидије Љубичић за Глас Плус:Јачањем бицепса и трицепса затежете и горњи дио леђа

Године чине своје, кожа губи еластичност, што значи да је ријеч о природном процесу. Не можемо га зауставити, али га можемо успорити, придржавајући се неких савјета и радећи једноставне вјежбе код куће или у фитнес центру. О томе је у овом броју “Глас Плус” говорила професорица физичког васпитања и спорта и фитнес инструкторка Лидија Љубичић.

- Сви волимо лагане вјежбе које је могуће радити и док сједимо испред ТВ-а, па испробајте ове.

Вјежбе за руке јачају бицепсе, трицепсе, али и горњи дио леђа. Такође, ријешиће вас и наслага масноћа око пазуха, али и на леђима на подручју грудњака. Кренете ли вјежбати сада, до љета ћете имати лијепе, обликоване и чврсте руке - додаје фитнес инструкторка.

Приликом извођења ових вјежби, објашњава Лидија, потребно је пазити на држање и леђа.

- Учврстите тијело, посебно труп и стомак и држите равна леђа током извођења вјежби како бисте избјегли могућа истезања мишића, поготово код коришћења бучица. Једнако као што је важно имати лијепо обликоване мишиће, још је важније радити вјежбе правилно и без повреде - наглашава она.

Бучице или флашице са водом

Брзи интензивни тренинг учиниће ваше руке, рамена, бицепсе и трицепсе издуженима. Траје само 10 минута. Јачањем мишића постићи ћете чврсте и лијепо обликоване руке, а у томе ће вам помоћи бучице или флашице са водом. “Тајна” успјеха је у вјежбању рамена, бицепса и трицепса барем једном до два пута седмично, за сваку мишићну групу три-четири вјежбе.

Бесплатне савјете о исхрани и тренингу читаоци Гласа Српске могу добити путем Е-maila: [email protected] или на телефон "L-Fit studio": 065/332-332

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана