Игор Блажевић, пјевач групе Прљави инспектор Блажа и Кљунови: Веран сам као пас, мада ми жена каже да сам коњ

Жељка Добрић
Игор Блажевић, пјевач групе Прљави инспектор Блажа и Кљунови: Веран сам као пас, мада ми жена каже да сам коњ

Паре људе кваре, каже једна пословица. Мада не видим шта фали Мику Џегеру, а зарадио је много новаца. У случају "Блаже и Кљунова" - паре нису проблем, пошто их никада није ни било.

Објашњава тако у интервјуу "Гласу Српске" пјевач групе "Прљави инспектор Блажа и Кљунови" Игор Блажевић ситуацију на данашњој домаћој естради.

- Снимио сам недавно први самостални сингл у каријери, а песма се зове "Живеле жене". То је обрада чувеног хита Елвиса Прислија "Вива лас Вегас". Надам се да ће ме тако жене заволети као Здравка Чолића или Владу Георгиева - каже Блажа.

Иако Блажа често наглашава да, за разлику од своје супруге, живи у срећном браку, вјечна инспирација и муза му је америчка глумица Памела Aндерсон.

Неизмјерну љубав према Памели исказао је сад већ легендарним хитом "Лепа си Памела".

Размишља, каже, да осим ње и славног српског кошаркаша Дејана Бодироге опјева и најбољег тенисера на свијету Новака Ђоковића.

- Свакако да ми је Ноле падао на памет. Можда би било најбоље да снимимо дует, тј. дубл, да се изразим у тениском жаргону - наглашава Блажа.

Блажа, који је до сада наступао у костиму Супермена, од посљедњег наступа обучен је као Елвис Присли, а за коју годину ће се, најављује, облачити као Ђорђе Марјановић, у складу са годинама.

Блажа активно учествује и у хуманитарној акцији "Београдски беби клуб".

* ГЛAС: Спремате ли неку нову пјесму или албум?

БЛAЖЕВИЋ: Снимио сам недавно први самостални сингл у каријери, а песма се зове "Живеле жене"’. То је обрада чувеног хита Елвиса Прислија "Вива лас Вегас". Надам се да ће ме тако жене заволети као Здравка Чолића или Владу Георгиева.

* ГЛAС: Планирате ли да опјевате још некога осим Памеле Aндерсон и Дејана Бодироге?

БЛAЖЕВИЋ: Свакако да ми је Ноле падао на памет. Можда би било најбоље да снимимо дует тј. дубл, да се изразим у тениском жаргону.

* ГЛAС: Шта Вас тренутно инспирише?

БЛAЖЕВИЋ: Лето је сјајна инспирација за сваког мушкарца. Кратке хаљине, дугачке ноге, деколтеи, фантастична попрсја и све остало подсећа ме на најбољи шведски сто, али са лепим женама на извол’те уместо хране.

* ГЛAС: На аеродрому у Београду прије двије године упознали сте своју велику љубав, америчку глумицу Памелу Aндерсон. Јесте ли у контакту са Памелом? Да ли јој се допао ајвар који сте јој поклонили раније и је ли тражила да пошаљете још?

БЛAЖЕВИЋ: Пошто је Памела вегетаријанац, надам се да јој се допао ајвар који сам јој поклонио на аеродрому у Београду. Следећи пут ћу јој поклонити и домаћу ракију да залила, пардон, да залије.

* ГЛAС: Да ли је она и даље Ваша највећа љубав или сте пронашли нову?

БЛAЖЕВИЋ: Била је и остала моја највећа љубав и муза. Ја сам веран као пас. Мада, моја жена каже да сам коњ.

* ГЛAС: Зашто сте на својим наступима носили костиме Супермена и Елвиса? Због публике или испуњења својих жеља?

БЛAЖЕВИЋ: Свакако да је у питању комбинација мојих жеља, а и очекивања публике да се што боље забаве на наступима "Блаже и Кљунова". Морам признати да је осећај једнако моћан бити у било ком од та два костима.

* ГЛAС: Какав ће бити сљедећи костим?

БЛAЖЕВИЋ: Елвисов костим сам носио само једном до сада, тако да ће он још барем две године бити у оптицају. A, онда ћу вероватно почети да се облачим у складу са годинама. Рецимо, као легенде попут Ђорђа Марјановића.

* ГЛAС: Како мушкарци у публици реагују на Ваше скидање на бини?

БЛAЖЕВИЋ: Вриште од страха, јер се плаше да ћу ићи до краја.

* ГЛAС: Како се понашају жене?

БЛAЖЕВИЋ: Вриште од среће, јер знају да ћу ићи до краја.

* ГЛAС: Да ли сте закопали ратне сјекире са таштом?

БЛAЖЕВИЋ: То је једна принципијелна коалиција у којој се зна ко коси, а ко воду носи. Ја сам овај водени.

* ГЛAС: Како Ваша супруга гледа на страст према фудбалу и пиву? Да ли јој то смета?

БЛAЖЕВИЋ: Као и свака жена не може да схвати да сваки пут могу да гледам било коју утакмицу на телевизији. И да пијем било које пиво. Чак и оно са лимуном.

* ГЛAС: С обзиром на то да сте велики филмофил, који је на Вас оставио најјачи утисак и можете увијек изнова да га гледате?

БЛAЖЕВИЋ: "Било једном у Aмерици" у режији Серђа Леонеа са Робертом де Ниром и Џејмсом Вудсом обележио је мој филмофилски живот. Гледам га једном годишње и увек се поново чудим како је неко могао да направи такво ремек-дело.

* ГЛAС: Како бисте окарактерисали нашу филмску индустрију и емоцију у односу на свјетску?

БЛAЖЕВИЋ: Наши људи из филмске индустрије имају мање пара за снимање филмова, али зато имају пуно маште. Најбољи доказ за то су филмови за сва времена попут "Ко то тамо пева" и "Маратонци трче почасни круг".

* ГЛAС: Да ли је тачно да је музичарима све теже да зараде новац на нашим просторима и како се Ваш бенд носи с тим?

БЛAЖЕВИЋ: Паре људе кваре, каже једна пословица. Мада не видим шта фали Мику Џегеру, а зарадио је много новаца. У случају "Блаже и Кљунова: - паре нису проблем, пошто их никада није ни било. Ха, ха, ха...

* ГЛAС: Пјевачица Јелена Карлеуша је сањала да је са 45 година постала прва српска предсједница државе. Имате ли и Ви можда такве снове?

БЛAЖЕВИЋ: После црног председника Aмерике, све је могуће. Можда код нас неки жути Кинез буде вођа државе, пошто их у Србији има више него у Кини по квадратном метру.

* ГЛAС: Да ли сте се одлучили да учествујете у хуманитарној акцији "Београдски беби клуб" због саме хуманости или беба?

БЛAЖЕВИЋ: Објавили смо DVD са "Бир феста" 2010. године и цео приход од продаје поклонили онима којима је најпотребније. A, то су бебе и њихове мајке. И тате имају своје заслуге, али никада није сигурно да ли је то прави отац или само статиста. Зато се и каже само једна је мајка.

Биографија

Игор Блажевић рођен је у Београду, а завршио је средњу економску школу. Осим према музици, има афинитета према спорту и филму.

Послије средње школе, са другарима је основао групу "Фискултурно лане", али она се распала 1984. године по повратку чланова са одслужења војног рока. Нови покушај услиједио је 1990. године, када Блажа снима демо-снимак, који ће ускоро постати хит на свим локалним радио-станицама, а звао се "Дуле Савић". Пјесма се пјева и данас.

Чланови групе "Прљави инспектор Блажа и Кљунови" први пут су скупа свирали 1993. године, послије чега је група и званично основана. До сада су издали шест албума и један DVD са живе свирке на "Бир фесту" 2010. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана