Zona tišine: Mjesto gdje ni jedan uređaj ne radi kako treba VIDEO

express.hr
Zona tišine: Mjesto gdje ni jedan uređaj ne radi kako treba VIDEO

Područje koje se nalazi na 27. sjevernoj paraleli spaja vrlo značajna i poznata mjesta - Bermudski trougao, piramide iz Gize i Himalaje.

Često ga nazivaju i "zonom tišine", misterioznim mjestom na planeti koje zaustavlja funkcionisanje satova i radio aparata, a zaista je jedno od područja s najviše anomalija na cijeloj planeti, piše "Ancient Code ". 

Tamo, čini se,  ništa od uređaja ne funkcioniše ispravno, a naučnici koji su izučavali područje nisu našli logično objašnjenje za te pojave te ostaju zbunjeni brojnim zagonetkama koje nosi.

Ova "vanzemaljska pustinja" nalazi se na 2.000 metara nadmorske visine, a misterioznija je nego što se da naslutiti.

Sjever nije sjever

Tamo, usred ničega, misteriozni željezni obeliks visok gotovo tri metra visine stoji samostalno, pokazujući prema enigmatičnoj regiji lociranoj na istoj liniji, povezujući je s drugim mjestima prepunim anomalija i slavnim egipatskim piramidama. Iako su zonu posjećivali naučnici različitih specijalnosti, jedino što su otkrili su stvari koje ne mogu objasniti.

U nekim njenim dijelovima satovi ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sjever, a radio uređaji oglašavaju samo tišinu. Nadimak "zona tišine" nije dobila zbog nedostatka zvuka, već zbog fenomena u kojem se radio valovi ne mogu pravilno distribuirati.

Da bi tamo komunicirali radijem morate imati puno sreće, ili se nalaziti na strogo određenom području, ali čak ni tada komunikacija ne traje dugo.

Iako se to područje smatra žarišnom tačkom paranormalnog, ljudi zapravo žive tamo. U Zoni tišine nalazi se nekoliko kuća s velikom međusobnom udaljenošću. Ono što je još zanimljivo je da te kamene kuće ne sadrže željezo ili bilo koji drugi metalni materijal, ali ipak su magnetske prirode i privlače magnete.

Neki vjeruju kako se sve to događa zbog visoke koncentracije željeza u tom području. U dalekoj prošlosti, ova regija je zapravo bila potopljena pod vodom i velik broj meteorita se ovdje srušio.

Podzemne NLO baze?

Fenomen je istraživala naučna ekipa iz grada Toreona, a utvrdili su da su anomalije uzrokovane postojanjem magnetnog konusa koji uzrokuje jonizaciju u atmosferi koja blokira prenos radio talasa. 

Od 19. vijeka postoji veliki broj izvještaja o padu meteorita, ali i o pojavi misterioznih svjetala, zbog čega teoretičari zavjere to područje nazivaju i NLO vorteksom, odnosno mogućim lokacijama gdje vanzemaljci imaju svoje podzeme baze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana