Зона тишине: Мјесто гдје ни један уређај не ради како треба VIDEO

express.hr
Зона тишине: Мјесто гдје ни један уређај не ради како треба VIDEO

Подручје које се налази на 27. сјеверној паралели спаја врло значајна и позната мјеста - Бермудски троугао, пирамиде из Гизе и Хималаје.

Често га називају и "зоном тишине", мистериозним мјестом на планети које зауставља функционисање сатова и радио апарата, а заиста је једно од подручја с највише аномалија на цијелој планети, пише "Ancient Code ". 

Тамо, чини се,  ништа од уређаја не функционише исправно, а научници који су изучавали подручје нису нашли логично објашњење за те појаве те остају збуњени бројним загонеткама које носи.

Ова "ванземаљска пустиња" налази се на 2.000 метара надморске висине, а мистериознија је него што се да наслутити.

Сјевер није сјевер

Тамо, усред ничега, мистериозни жељезни обеликс висок готово три метра висине стоји самостално, показујући према енигматичној регији лоцираној на истој линији, повезујући је с другим мјестима препуним аномалија и славним египатским пирамидама. Иако су зону посјећивали научници различитих специјалности, једино што су открили су ствари које не могу објаснити.

У неким њеним дијеловима сатови не функционишу, компаси не показују сјевер, а радио уређаји оглашавају само тишину. Надимак "зона тишине" није добила због недостатка звука, већ због феномена у којем се радио валови не могу правилно дистрибуирати.

Да би тамо комуницирали радијем морате имати пуно среће, или се налазити на строго одређеном подручју, али чак ни тада комуникација не траје дуго.

Иако се то подручје сматра жаришном тачком паранормалног, људи заправо живе тамо. У Зони тишине налази се неколико кућа с великом међусобном удаљеношћу. Оно што је још занимљиво је да те камене куће не садрже жељезо или било који други метални материјал, али ипак су магнетске природе и привлаче магнете.

Неки вјерују како се све то догађа због високе концентрације жељеза у том подручју. У далекој прошлости, ова регија је заправо била потопљена под водом и велик број метеорита се овдје срушио.

Подземне НЛО базе?

Феномен је истраживала научна екипа из града Тореона, а утврдили су да су аномалије узроковане постојањем магнетног конуса који узрокује јонизацију у атмосфери која блокира пренос радио таласа. 

Од 19. вијека постоји велики број извјештаја о паду метеорита, али и о појави мистериозних свјетала, због чега теоретичари завјере то подручје називају и НЛО вортексом, односно могућим локацијама гдје ванземаљци имају своје подземе базе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана