Zlatan Ibrahimović: Neću hramajući otići iz fudbala

Agencije
Zlatan Ibrahimović: Neću hramajući otići iz fudbala

Mančester - Kada je Zlatan Ibrahimović doživio tešku povredu koljena, mnogi ljubitelji fudbala skeptično su govorili o njegovom povratku na teren, a iako ima 36 godina, Šveđanin se još uvijek sa mnogo motiva nadmeće sa mlađima od sebe.

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo odlučio je da mu obnovi ugovor za tekuću sezonu i tako džentlmenski pruži priliku odličnom napadaču da karijeru završi u velikom stilu. Ne zna se koliko Šveđanin zaista može, ali reakcije doktora koji ga je operisao su obećavajuće. Rekao je da nikada nije upoznao snažnijeg sportistu i da se oporavlja brže od svih očekivanja. Zlatan je mentalno uvijek bio posebno čvrst. Motivisan što su ga svi otpisali, imao je samo jedan cilj, a to je povratak na teren.

- Vratio sam se da završim ono što sam započeo. Osvojili smo tri trofeja u prvoj sezoni, ali kraj nije bio onakav kakav sam želio da bude i kakvom smo se svi nadali. Sada je cilj osvajanje Premijer lige, taj posao želim da završim. Sve što sam započeo u prvoj sezoni, završićemo u drugoj. Otići ću iz fudbala onako kako sam i ušao u njega, a ne hramajući. Otići ću onako kako ja želim da izađem. Čak i ako budem morao da hodam po vodi, i to ću takođe učiniti - rekao je Ibrahimović.

Proces oporavka od teške povrede kao što je kidanje ukrštenih ligamenata nikada nije lako. Pogotovo kada se radi o iskusnom sportisti koji je već razmišljao o penziji, ali je Ibrahimović kovan od drugačijeg materijala i sve poteškoće, bilo mentalne ili fizičke, uspio je da prebrodi.

- Bilo mi je lakše da kažem da ću se vratiti, jer sam tada imao izazov pred sobom. Izazov je predstavljalo baš to što nikada nisam imao ozbiljne povrede, ali i svi ti ljudi koji su govorili gotovo je ili prestar je. Takve sumnje su bile prisutne tokom moje čitave karijere. Kada se tako nešto desi, to me dodatno pokreće i daje mi energiju za prolazak kroz cilj. Izazivam sebe koliko mogu da uradim i koliko mogu da iskoristim svoje tijelo. Razmišljao sam koliko ću godina igrati, ali povreda mi je olakšala. Imao sam samo jednu metu, a to je da se vratim da igram - zaključio je Ibrahimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana