Nestalu kćerku pronašli poslije 24 godine

Agencija
Nestalu kćerku pronašli poslije 24 godine

Peking - Kinez Veng Mingćingova pronašao je svoju nestalu kćerku nakon 24 godine potrage.

Mingćingova kćerka je imala samo tri godine kada je nestala u kineskom gradu Čengduu. On je prije 24 godine sa svojom suprugom prodavao voće na ulici, a nakon što je uslužio mušteriju i okrenuo se, shvatio je da je njegova kćerkica, po imenu Ćifeng nestala. Roditelji su uradili ono što bi svako drugi, pokrenuli su ogromnu potragu za djevojčicom koja je tek prohodala. Veng je čak dao i oglase u lokalnim novinama, okačio je plakate svuda po gradu i obišao sve lokalne bolnice i svratišta. Ali, kako su dani postajali nedjelje, nada da će je konačno naći bivala je sve manja.

Pošto je prošla 21 godina kako o nestaloj Ćifeng nije bilo ni traga ni glasa, Veng je došao na genijalnu ideju kako bi mogao da unapredi svoju potragu. Postao je taksista.

Svaki put kada bi primio putnika u automobil on bi ga pitao da li poznaje bilo koga ko ima godina koliko njegova kćerka, a da nema saznanja o tome ko su joj roditelji i davao bi im karticu sa Ćifenginom fotografijom i podacima.

Kada nam taksisti prepričavaju svoje životne priče, to uglavnom bude mučno iskustvo, ali Vengova priča je pogodila mnoge i upravo zato su odlučili da njegovu priču prošire što je više moguće.

Nakon dvije godine Vengove potrage, on je podijelio više od 5.000 kartica. Vremenom, njegova potraga se proširila internetom zahvaljujući kineskim medijima, koji su mu jedini pomogli u potrazi. Veng je izjavio za jednu agenciju: "Moja najveća želja u ovom momentu je da jednog dana moja kćerka sjedne u auto i vikne: Tata!". Vang i njegova žena, koji imaju još jednu kćerku i sina, godinama su tragali za Ćifeng u Čengduu i okolnim oblastima i nikada nisu napustili taj grad u nadi da će njihova kćerka pronaći put do kuće.

Kineska policija je tokom godina identifikovala više žena za koje je mislila da bi mogle da budu Ćifeng, ali je DNK testovima utvrđeno da to nije ona. Do napretka je došlo prošle godine, kada je policijski crtač čuo za taj slučaj i odlučio da pomogne porodici time što će nacrtati kako bi Ćifeng mogla da izgleda kao odrasla osoba.

Crtež je kružio internetom, dok ga hiljade kilometara udaljena Kang Jung nije vidjela i ostala šokirana time koliko je djevojka s crteža podsjeća na nju samu.

Ona je čula za Vengovu priču i kontaktirala ga. Njih dvoje su uradili DNK testove prije dva dana, a rezultati su se pokazali kao pozitivni.

Kako je tog dana bio 1. april, kada je saznao rezultate testiranja Veng je pomislio da je reč o neslanoj prvoaprilskoj šali, ali šali ovdje nije bilo mjesta. Test je potvrdio da je Kang, ipak, njegova davno izgubljena kćerka.

I sada, njegova 27-godišnja kćerka je preletjela 3.000 kilometara od Đilina do Čengdua kako bi se ponovo srela sa svojim roditeljima. Sve ovo vrijeme ona je bila usvojena i rasla je 20 kilometara daleko od kuće svojih pravih roditelja, a preselila se tek kada je porasla.

Na kraju, ova porodica ponovo je spojena zahvaljujući upornosti oca, ali i trajne i nepodijeljene podrške lokalnih medija. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana