Занимљиве чињенице о свијету и путовањима које вјероватно нисте знали

Агенције
Занимљиве чињенице о свијету и путовањима које вјероватно нисте знали

Париз и Венеција су најромантичнији градови, жеља за путовањем може бити генетски преносива, а најдужи лет траје 17 сати. Жене које путују минимално два пута годишње имају мањи ризик од срчаног удара, јер путовања смањују ниво стреса. Ово су само неке од чињеница које вјероватно нисте знали о путовањима.

Осим чињеница о путовањима, постоји велики број непознаница о свијету. Међу њима је и она да Француска покрива највише временских зона на свијету, а да Канада има више од три милиона језера, што је 60 посто воде на планети.


Такође, Русија је већа од планете Плутон, 99 посто површине Либије је покривено пустињом, а Финска има скоро 180.000 острца, више него било која држава на свијету, пише Factretriever.

Можда нисте знали ни да у Сан Марину постоји више аутомобила него људи и да се најстарије дрво на свијету налази у Ирану и да је старо 4.000 година.

Осим тога, “Factretriever” наводи да у Норвершкој постоји град који се зове “А”, да је сваки новчић који је убачен у Треви фонтану у Риму дониран у хуманитарне сврхе и да се за један минут у цијелом свијету направи приближно 64.651 селфија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана