Сутјеска и рафтинг привлаче највише туриста

Р. Ђ.
Сутјеска и рафтинг привлаче највише туриста

Фоча - Комплетна туристичка понуда Фоче представљена је на недавно одржаном 41. међународном сајму туризма у Београду, а највише пажње посјетилаца и ове године привукао је Национални парк “Сутјеска”, те рафтинг и други облици авантуристичког туризма на ријеци Тари и Дрини.

Сајам је био прилика и да фочанска Туристичка организација представи нову брошуру са свим потенцијалима, смјештајним капацитетима и информацијама о богатој туристичкој понуди овог краја.

Природни драгуљ, Национални парк “Сутјеска” са правом важи за хит дестинацију Фоче, РС, али и овог дијела Европе, што се показало и на београдском сајму.

- Као што се и очекује, НП “Сутјеска” предњачи у туристичкој понуди Фоче, а највише посјетилаца жели управо ту да дође. Интересују их појединачне туре, планински туризам, а ове године највише су се интересовали за боравак спортиста, припреме фудбалских екипа, али и за факултативне излете у НП “Сутјеска” - навела је директорица ТО Фоча Љепосава Ђајић.

Одмах послије Сутјеске, туристима и љубитељима природе пажњу привлачи рафтинг Дрином и Таром, као и други потенцијали и културно-историјске вриједности Фоче.

- Доста посјетилаца већ је било на рафтингу, али желе да дођу поново, па их занима смјештај и обилазак других дестинација. Наша препорука су и Пјешчане пирамиде код Фоче, Музеј “Стара Херцеговина”, пећина Ледењача, која је споменик природе и друге још неистражене дестинације - рекла је Ђајићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана