Шест европских језера идеалних за одмор

B92
Шест европских језера идеалних за одмор

Природа, планине, језера. Идеална за камповање, идеална за активности, идеална за одмор.

Ако се одлучите за одлазак на једно од ових шест, сигурни смо да нећете погрешити - годишњи одмор ће вам проћи у миру и идили...

Комо

Италијанска језера увијек су у врху понуде, као и италијански градови. Језеро Комо на сјеверу Италије заузима површину од 146 километара квадратних, а једно је и од најдубљих језера у Европи. Овдје су виле изградили и многи богаташи јер је мјесто неописиво лијепо, па се немојте чудити ако у шетњи сретнете породицу Клуни и њој сличне. Наравно, сву ту љепоту прате и цијене, тако да је Комо све само не јефтино мјесто.

Гарда

Највеће језеро у Италији лежи у подножју Алпа, на око пола пута између Венеције и Милана. Језеро је времјеном постало једна од топ-туристичких дестинација, с великим бројем луксузних хотела, али и осталог апартманског смјештаја. Најмлађи се посебно радују одласку на Гарду, јер се у његовој близини налази Гардаланд, један од најпопуларнијих европских забавних паркова.

Мађоре

Језеро које дијеле Швајцарска и Италија оаза је за туристе са дубоким џепом. Ипак, језеро се на мапама појавило тек почетком 20. вијека, када је тунел Симплон у Алпима омогућио пролазак Оријент експреса. У том тренутку на обалама језера почеле су да ничу виле, од којих су бројне и данас у функцији.

Блед

Ово словеначко језеро одушевљава својом љепотом, а у његовој близини можете уживати у луксузним, али и обичним апартманима. Цијене смјештаја су повољне, а природа ће вас оставити без даха, пише Punkufer.

Скадарско језеро

Највеће језеро Балканског полуострва смјестило се између Црне Горе и Албаније. Језеро се посебно поноси птичјим врстама - овдје живи више од 270 врста! Наравно, ту је и богати биљни свијет, а с временом су се на језеру и око њега развиле и бројне спортске активности.

Охридско језеро

Као и Скадарско, и ово се налази на граници, само Македоније и Албаније. Настало је прије леденог доба, а у њему је сачувано више од 200 ендемских врста. Још 1980. године језеро је уврштено на листу Свјетске баштине, заједно са градом Охридом, па ако га је већ препознао Унеско, дајте му шансу и ви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана