Ovako izgleda unutrašnjost vozova u Japanu

Agencije
Ovako izgleda unutrašnjost vozova u Japanu

Vozovi su prevozno sredstvo koje se u Japanu najčešće koristi, a turisti su impresionirani njihovim izgledom.

Od 51 vozne stanice sa najviše putnika na svijetu, čak 45 se nalazi u Japanu i to nas ne iznenađuje s obzirom na to da se u Japanu tehnologija non stop razvija.

Vozovi u mnogome utiču na život Japanaca, a oni su po mnogo čemu posebni i različiti od ostalih vozova u svijetu. Poseban voz naročito je popularan jer putnicima pruža nevjerovatan komfor i uslugu u čak 6 različitih kategorija. Ovo su samo neke od stvari koje ga izdvajaju od vozova u drugim zemljama.

Sunrise Express. U pitanju je voz sa spavaćim kolima. Čine ga Sunrise Izumo i Sunrise Seto, a saobraća na relaciji Tokio - Okajama gdje se ova dva dijela razdvajaju i idu u različitim pravcima. Na putu nazad opet se spajaju u istoj tački.

Prva klasa

Ovaj voz ima 6 različitih tipova smještaja. Single Deluxe ili A klasa izgleda veoma udobno za jednu osobu. Ima sto i stolicu, lični lavabo pored kreveta, svjetlo i radio, a putnik dobija i sobne papuče, bade mantil i toaletni pribor. Imate osjećaj kao da ste u maloj pokretnoj hotelskoj sobi.

Druga klasa

Ovde spadaju Sunrise Twin, Sunrise Single i Sunrise Solo. Namijenjeni su dvijema osobama i nemaju gore uslove nego A klasa. Imate utisak ka oda putujete u maloj hotelskoj sobi u kojoj ste vi i vaši prijatelji.

Nobinobi

Ovo je posljednja spavajuća dionica. Predstavlja prostor na dva sprata, svaki od putnika je podijeljen od drugog pregradom i veoma su udobni za spavanje. Odlično je za upoznavanje novih ljudi.

Za tuširanje 6 minuta

U vozu postoje toaleti, mašine za prodaju pića i slatkiša, prostor za pušače i odmaranje. Tuširanje je veoma zanimljivo. Da biste koristili tuš morate da platite, a voda se nakon 6 minuta gasi pa morate da platite ponovo. Nakon upotrebe tuš kabine morate da pritisnete dugme koje pokreće automatsko čišćenje, piše “Telegraf“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana