Majorka i Amsterdam prvi na listama turista

Glas Srpske
Majorka i Amsterdam prvi na listama turista

Iako je tek mart i ljeto je još daleko od nas, pravo je vrijeme da počnemo da planiramo svoje predstojeće vrele odmore.

Ukoliko žudite za pijeskom, suncem i ponekad nesnosnim vrućinama, vjerujemo da za vas ljeto ne može stići dovoljno brzo. Ipak, kako bismo vam pomogli da izaberete savršeno mjesto gdje ćete uživati u svemu prethodno pomenutom, predstavljamo vam pet najboljih destinacija koje vas svakako neće ostaviti ravnodušnim.

Od fantastičnih kristalno čistih voda, suncem okupanih plaža i istorijskih znamenitosti, destinacije s ove liste sadrže ponešto za svakoga. Dakle, počnite da planirate i nemojte zaboraviti kupaći kostim!

 

Majorka

Ako se ideja vašeg savršenog ljetnog odmora može opisati bijelim, pješčanim i mirnim plažama, obavezno posjetite Majorku. Ova destinacija nudi vam mnogo više od lješkarenja na plaži - od istraživanja skrivenih pećina do antičkih katedrala, provođenja dana u Sera de Tramutani - lokaciji koja je pod zaštitom UNESKO-a, do posjete jednog od brojnih gradova.

 

Amsterdam

Ovaj grad je fantastičan bez obzira na godišnje doba tokom kojeg ćete ga posjetiti. Tokom ljeta on oživljava na poseban način, a nama daje priliku da uživamo u brojnim aktivnostima, od zabava tokom dana i noći, do opuštanja na urbanim plažama, istraživanja grada brodom ili uživanja u roštilju nakon posjete bioskopu ili pozorištu. Izbor je praktično neograničen.

 

Berlin

Ovjenčan istorijom, Berlin je grad koji tokom ljeta dobija savršenu mješavinu umjetnosti i kulture, teatra i opere, gastronomije i noćnog života. Ovaj grad posjeduje nekoliko fantastičnih bazena na kojima se organizuju ljetne zabave, dok je ponuda savršeno osvježavajućeg piva nevjerovatna.

 

Majami

Zabave pokraj bazena, akvaparkovi, surfovanje, plaže i kokteli - to je Majami tokom ljeta. Od ikonskog Majami Biča, preko Art Deko distrikta ili Male Havane, do posjete zoološkom vrtu i močvarama koje su pune krokodila u “Everglejds” nacionalnom parku - Majami svakome može da ponudi nešto nevjerovatno zanimljivo. Ovo je grad koji nudi mnogo više od sjaja i glamura.

 

Venecija

Sa svojih 177 kanala, preko 400 mostova i 139 crkava, Venecija se mora istraživati polako i natenane. Najbolji način za uživanje u Veneciji tokom ljeta je na brodu, uz otkrivanje njenih kanala i laguna. Od bazilike Svetog Marka, do Cezarove palate, ovaj grad sadrži brojne istorijske građevine, muzeje i umjetničke galerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana