Љетовање у Хрватској скупље него на Мајорци и у Турској

Агенције
Љетовање у Хрватској скупље него на Мајорци и у Турској

Према истраживању које је провео британски “The Sun” седмодневни одмор у Задру испада скупљи него у Папосу на Кипру, Мармарису у Турској, на Мајорци и Кости дел Сол у Шпанији те бугарском љетовалишту Сани Бич.

Поређење је, наводе, показало и како је Хрватска једина уз Турску приуштила и дизање цијена, пише “Вечерњи лист”.

“Одмор у Турској ове је године тражена роба и за 4,6-постотни раст трошкова у Мармарису нема се што рећи. Хрватска пак дијели судбину већине медитеранских земаља које се боре с падом потражње у односу на лани и због тога спуштају цијене и двадесетак посто па задарско поскупљење од 12,7 посто итекако боде очи”, наводи британски лист.

Надуване цијене, дио су јадранског фолклора, али за шефа Хрватског удружења туризма Вељка Остојића истина о цијенама ипак има више лица.

“Свака успоредба с конкуренцијом добра је да нам покаже контекст тржишта на којем сви заједно радимо. Иако се ми с конкуренцијом не бисмо требали борити цијенама, већ квалитетом, која онда допушта нешто више цијене, не смијемо си допустити да перцепција Хрватске буде да смо прескупи. Оно чега морамо сви бити свјесни јест да имамо највећи ПДВ на Медитерану и да у тим увјетима имамо јако ограничен маневарски простор код одређивања цијена”, казао је за “Вечерњи” директор Хрватске удруге туризма Вељко Остојић, преноси Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана