Kako je jedan Italijan obmanuo javnost u zemljama bivše Jugoslavije? VIDEO

kurir.rs
Kako je jedan Italijan obmanuo javnost u zemljama bivše Jugoslavije? VIDEO

Beograd - Snimak na kojem hirurzi navodno rade autopsiju vanzemaljca prije sedam godina uzburkao je javnost.

Prema tom snimku letjelica se u novembru 1966. godine srušila kod gradića Otočec u Sloveniji, nakon čega je vanzemaljac prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Tamo je je tada napravljena prva obdukcija vanzemaljaca u tadašnjoj SFRJ, tvrdi se u to u trominutnom videu koji je uzburkao javnost, piše "Kurir". 

Obdukciju su napravili hirurg Andrej Zoboli i patolozi Nikola Julić i Zoran Federić, a cijela procedura je snimljena. Fotografije s obdukcije navodno je sačuvao nećak jednog od ljekara, a na internetu su se pojavile 2011. godine.

Jedna od priča koja se pojavila da je tijelo vanzemaljca lično vidio i Josip Broz Tito, koji je zatim pripadnicima Udbe naredio da ni po koju cijenu ne dozvole da te informacije procure u javnost.

Novinari su istraživali cijeli slučaj,  ali nisu otkrili nikakve dokumente o tome, a ni da su spomenuti ljekari radili u toj bolnici. Ispitujući porijeklo videa, umjesto Slovenca Andreja Zobola nađen je Italijan Andre Zoboli, koji je otkrio istinu o svemu.

"Kad sam 1999. čuo da je udruženje skeptika CICAP objavilo konkurs Fotografisanje lažnog stvorenja, odlučio sam da snimim autopsiju vanzemaljca. Kožu sam napraivo od gume, za oči sam koristio privjeske koje sam kupio preko jednog američkog horor magazina", otkrio je Zoboli, koji je scenu snimanja vanzemaljca snimio u čekaonici zubara, prijatelja koji mu je posudio medicinsku opremu, piše "Kurir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana