Како је један Италијан обмануо јавност у земљама бивше Југославије? VIDEO

kurir.rs
Како је један Италијан обмануо јавност у земљама бивше Југославије? VIDEO

Београд - Снимак на којем хирурзи наводно раде аутопсију ванземаљца прије седам година узбуркао је јавност.

Према том снимку летјелица се у новембру 1966. године срушила код градића Оточец у Словенији, након чега је ванземаљац пребачен на Војномедицинску академију у Београду. Тамо је је тада направљена прва обдукција ванземаљаца у тадашњој СФРЈ, тврди се у то у троминутном видеу који је узбуркао јавност, пише "Курир". 

Обдукцију су направили хирург Андреј Зоболи и патолози Никола Јулић и Зоран Федерић, а цијела процедура је снимљена. Фотографије с обдукције наводно је сачувао нећак једног од љекара, а на интернету су се појавиле 2011. године.

Једна од прича која се појавила да је тијело ванземаљца лично видио и Јосип Броз Тито, који је затим припадницима Удбе наредио да ни по коју цијену не дозволе да те информације процуре у јавност.

Новинари су истраживали цијели случај,  али нису открили никакве документе о томе, а ни да су споменути љекари радили у тој болници. Испитујући поријекло видеа, умјесто Словенца Андреја Зобола нађен је Италијан Андре Зоболи, који је открио истину о свему.

"Кад сам 1999. чуо да је удружење скептика CICAP објавило конкурс Фотографисање лажног створења, одлучио сам да снимим аутопсију ванземаљца. Кожу сам напраиво од гуме, за очи сам користио привјеске које сам купио преко једног америчког хорор магазина", открио је Зоболи, који је сцену снимања ванземаљца снимио у чекаоници зубара, пријатеља који му је посудио медицинску опрему, пише "Курир".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана