Zvizdić: Čestitka povodom preuzimanja predsjedavanja Bugarske EU

Srna
Zvizdić: Čestitka povodom preuzimanja predsjedavanja Bugarske EU

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić uputio je čestitku bugarskom premijeru Bojku Borisovu povodom preuzimanja šestomjesečnog predsjedavanja Bugarske EU, izrazivši uvjerenje da će u tom periodu biti ojačana evropska perspektiva zapadnog Balkana.

"Želim da vam poželim sreću i uspjeh tokom predsjedavanja EU. Siguran sam da ćete u ovom periodu uspjeti da ojačate evropsku perspektivu zapadnog Balkana. Želimo da vaše predsjedavanje zapamte svi građani BiH i regiona kao balkansko predsjedavanje", navodi se u Zvizdićevoj čestitki.


On je podsjetio da je Borisov oduvijek isticao da su mir i stabilnost Balkana ključni za mir i stabilnost cijele Evrope i da će Evropa biti potpuna tek sa zemljama zapadnog Balkana, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Zvizdić je naglasio da integracija zemalja ovog regiona predstavlja prirodan proces koji će Bugarska radom, trudom i zalaganjem finalizovati i zbog toga će na tom putu imati podršku BiH.

"U periodu koji je pred Vama, želim Vam dobro zdravlje i uspjeh u izgradnji evropske budućnosti cijelog Balkana", istakao je Zvizdić u čestitki Borisovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana