Жртве из логора Силос очекују правичну пресуду

К. Ћ.
Жртве из логора Силос очекују правичну пресуду

Братунац - Бивши логораши окупљени у Удружењу логораша регије Бирач очекују да ће до половине ове године бити донесена пресуда у случају "Силос", који је од 2011. у току у Суду БиХ и да ће жртве тортуре у сарајевском логору "Силос" коначно доживјети сатисфакцију изрицањем правичне пресуде осморици оптужених.

Главни претрес у првостепеном поступку против оптужених за ратни злочин над цивилним становништвом и ратним заробљеницима Мустафе Ђелиловића, Фадила Човића, Мирсада Шабића, Незира Казића, Бећира Хујића, Халида Човића, Шерифа Мешановића и Нермина Калембера јуче је завршен.

- Надамо се да ће суд убрзо донијети правичну пресуду. Истрага је трајала дуго, јер је обухватила дешавања у три логора формирана у Тарчину и Пазарићу, у којима је током четири године тамновало око 700 Срба. Имали смо коректан однос са тужиоцима и обезбиједили подршку инспекторима у истражном поступку. Из наше базе података дали смо 360 материјалних доказа и обезбиједили контакте са велики бројем оштећених - рекао је секретар Удружења логораша регије Бирач Винко Лале и додао да су многи чланови удружења оштећени, а да су неки свједоци умрли не дочекавши правду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана