Златни студент пријавио судију због васкршњег јајета

Г. М.
Златни студент пријавио судију због васкршњег јајета

Сарајево - Судију Општинског суда у Сарајеву Дејану Радојевић-Бјелош предсједници тог суда Јањи Јовановић и Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) БиХ пријавио је сарадник фондације Центар за јавно право Харун Ишерић, узевши јој за зло што је на столу држала васкршње јаје.

Иницијатор бизарног случаја незабиљеженог у правосудним институцијама је, како су га окарактерисали федерални медији, златни студент Универзитета у Сарајеву. Он је 2016. за просјечну оцјену 9,98 током студија на Правном факултету добио "Златну значку" тог универзитета.

Ишерић је на сајту Центра за јавно право објавио обиман рад под називом "Политичка инструментализација ВСТС-а на примјеру октобарских закључака" у коме, наводно, истражује све околности настанка тих закључака. Упућени у ситуацију у правосуђу сматрају да је управо Центар за јавно право полуга за дискредитацију предсједника ВСТС-а Милана Тегелтије с циљем његовог уклањања са те позиције због закључака ВСТС-а из октобра прошле године, а којима је наложена провјера судија и тужилаца са сумњивом ратну прошлошћу.

ВСТС је Ишерићу одговорио да храна не представља вјерско обиљежје.

- Ради се о кошари са обојеним јајима на столу у просторијама у Општинском суду у Сарајеву - рекли су у ВСТС-у, који се позвао на закључак усвојен 2015. године о ношењу вјерских обиљежја у којем нема универзалне дефиниције, те да је потребно сваку појединачну ситуацију процијенити у њеном цјелокупном контексту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана