Заказана статусна конференција за Дудаковића

Срна
Заказана статусна конференција за Дудаковића

Сарајево - Суд БиХ заказао је за 4. фебруар статусну конференцију на којој ће бити утврђен план суђења генералу Атифу Дудаковићу и још 16 команданата и припадника Петог корпуса тзв. Армије РБиХ за злочине на подручју Крајине 1995. године, потврдио је Дудаковићев адвокат Асим Црналић.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Атифа Дудаковића и још 16 припадника и команданата Петог корпуса Армије РБиХ које терети за злочине против човјечности почињене на подручју општина Босански Петровац, Кључ, Босанска Крупа, Сански Мост и ратни злочин против цивилног становништва на подручју општина Бихаћ и Цазин.

Оптуженица их терети за злочине против човјечности који обухватају убиства више од 300 лица српске националности, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништења 38 православних храмова, цркава и вјерских објеката.

Тужилаштво ће наводе оптужбе доказивати позивањем 447 свједока и шест стручних вјештака, те прилагањем више од 1.100 доказних материјала. Оптуженима суде за кривично дјело злочина против човјечности, а Дудаковићу и за ратни злочин против цивилног становништва. Оптужница је потврђена 24. октобра прошле године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана