Za posjetu Erdogana Čović saznao iz medija

Srna
Za posjetu Erdogana Čović saznao iz medija

Zagreb - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je za današnju posjetu turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana BiH saznao iz medija, te da se nada da predizborni skup, koji organizuje u Sarajevu, neće ostaviti nikakve posljedice. “S pozicije prijatelja BiH, kao i svi, dobrodošao je”, rekao je Čović za Hrvatsku radio-televiziju.

On je izrazio nadu da će skup proteći u miru i da neće ostaviti nikakve posljedice - osim strateških odrednica koje ima Erdogan, zbog čega je to organizovao u Sarajevu, odakle šalje poruke svijetu.


Čović je naveo da je Erdogan najava jednog takvog okupljanja izazvala ogromna promišljanja sa druge pozicije iz čitave EU.

“Kada smo razgovarali sa prijateljima iz Austrije, Njemačke Švajcarske, jasno su nam ukazali na taj problem, misleći da smo mi domaćini”, rekao je Čović.

Čović je naglasio da je kao hrvatski član Predsjedništva svjestan raznih uticaja na BiH, koja se nameće kao centar raznih interesa.

On kaže da to najbolje pokazuje najnoviji migrantski talas koji, ističe, nije slučajan, već snažno podstaknut u vremenu snažne političke aktivnosti.

“Naš je zadatak poslati snažnu poruku da je evropski put, jedini put za BiH”, ocijenio je Čović.

Kada je riječ o Izbornom zakonu, Čović je izrazio sumnju da će doći do dogovora.

“Izborni proces je počeo i sada bi to bilo neprimjereno. Mi sada moramo stvoriti ambijent da ne dođe do krize koja se najavljuje u implementaciji izbornog rezultata”, rekao je Čović. /kraj/msb

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana