Вучић: Република Српска је дејтонска и уставна категорија

Срна
Вучић: Република Српска је дејтонска и уставна категорија

Сремска Каменица - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да је Република Српска дејтонска и уставна категорија и да пресуда Радовану Караџићу не може да значи њено укидање.

“Онима који маштају да пресуда Радовану Караџићу може да значи укидање Републике Српске, мој одговор је да је Република Српска дејтонска и уставна категорија”, рекао је Вучић новинарима у Сремској Каменици, гдје је обишао зграду Радио-телевизије Војводине /РТВ/, која је оштећена у НАТО агресији.

Он је подсјетио да у складу са Дејтонским споразумом, чији је један од гаранта Србија, неће бити никаквог укидања Републике Српске.

“То је централно и апсолутно најважније питање и то вам је реакција Србије”, истакао је Вучић.

Вучић је рекао да је видио реакције из цијелог региона и на првостепену и на другостепену пресуду Караџићу, које су се, прије свега, тицале не Радована Караџића, него Републике Српске.

“А о томе какав је Хашки трибунал, о томе смо већ безброј пута говорили”, додао је Вучић.

Он је навео да Србија мора да гледа у будућност и сопствени развој, да мора да размишља о томе како себе и своју снагу да изгради и политичку и економску и сваку другу, а политичке нема без економске снаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана