Вучић: Прегазићемо криминалце, уводимо доживотну казну затвора

Танјуг
Вучић: Прегазићемо криминалце, уводимо доживотну казну затвора

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас увођење драконских казни за починиоце кривичних дела, укључујући и доживотну казну затвора.

Он је, најављујући системске и свеобухватне мјере против најтежих кривичних дјела, након сједнице Савјета за националну безбједност, рекао да је држава одлучна да побиједи најтеже облике криминала и корупције.

Најавио је и измјену казнене политике, посебно за кривична дјела насилничког понашања и силовања, педофилију, убиства дјеце и трговину опружјем и наркотицима.

“Борба ће да траје годинама, биће тешка, али ћемо да прегазимо криминалце”, рекао је Вучић.

Јучерашња акција МУП и Тужилаштва Србије показала је намјеру државе не само да се суочи са најопаснијим видовима криминала у Србији, већ и да тај криминал и најтеже облике корупције побиједи, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

“Колико год била успјешна и добра јучерашња акција то је једна акција и можемо да је понављамо сваке недјеље. Уколико другачије, свеобухватније не приђемо рјешавању тих ужасних проблема ми то нећемо бити у стању да ријешимо”, рекао је Вучић и најавио системске мјере против криминала и корупције, прије свега другачију казнену политику.

Он је послије сједнице Савјета за националну безбједност честитао државним органима , посебно полицији, нарочито на чињеници да су се послије много времена неки од главних шефова нарко- бизниса у региону, а не само у Србији, нашли на Интерполовим потјерницама а неки и иза решетака.

Рекао је да је данашња сједница имала двије тачке, једна је била посвећена Косову, а друга борби против криминала и копрупције и системским мјерама које ће држава предузети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана