Вучић: Новинари нападали као осице, нисам био само у Глини

Агенције
Вучић: Новинари нападали као осице, нисам био само у Глини

Београд - Председник Србије Александар Вучић каже да је током посјете Хрватској штитио интересе Србије на прави начин.

"Први сам који је имао храбрости да им каже у лице, јасно и недвосмислено, да другачије видимо 'Олују', коју у Хрватској славе, а која је дан туге у Србији. То нико од наших званичника на такав начин није рекао у Хрватској. Овде јесу, али тамо нису, а ја сам то рекао пред њиховим медијима", рекао је Вучић гостујући на тв Пинк.

Понавља да се није извинио за ствари у прошлости, јер их ми и Хрвати видимо на потпуно другачији начин.

"Њихови новинари су ме као осице нападали, што није ни мало пријатно. Питали су ме за неке изјаве из деведесетих у Глини... Нисам био само у Глини, већ и у Војнићу, Вргинмосту... и тада сам рекао да се надам да ће Крајина да опстане. Је ли то за извињавање, а није 250.000 људи који су остали без својих огњишта", рекао је Вучић.

Подвукао је да је важно да се разговара, те да је задовољан што је разговарао са породицама несталих, чије су судбине тешке, без обзира на то на којој сте страни.

"Разговарао сам са оцем који је изгубио сина... Урадићемо све што можемо да се пронађе где му је син и како убијен ако је убијен, ако није, да видимо какви су трагови...", рекао је Вучић.

У том смислу, споменуо је и разговоре са представницима хрватске мањине у Србији, и поновио да ће држава урадити све што може даиспуни њихове захтјеве.

Такође, захвалио се предсједници Хрватске Колинди Грабар Китаровић на гостољубивости, коју ће јој, каже, узвратити.

"Градимо боље односе и наставићемо тим путем, а нећу се бавити кампањом мржње која се против мене водила", закључио је предсједник Србије.

Он је одговарајући на питања водитеља оцијенио да је већи страх Срба који данас живе у Хрватској него оних који живе на КиМ.

Како је рекао, на КиМ људи, посебно јужно од Ибра, тешко живе, власти из Приштине управљајуи њииховим животима, али су у Хрватској толико уплашени да су се скривали од камера и пола њих није смјело да се појави.

Навео је да су кроз мјеста гдје живе Срби људи излазили да их поздраве, али тамо камера није било да их сниме, јер су били уплашени шта ће послије да им се догоди.

Зато сам срећан, додао је, што је на скупу у "Лисинском" поштована химна "Лијепа наша", али и пјевана "Боже правде".

Предсједник Србије је рекао да ће се стога и даље радити на тексту Декларације о заштити Срба, да је на примјер дато три милиона евра у Црној Гори за Сропску кућу, да ће се помагати нашем народу у Загребу и Хрватској, у БиХ, више него раније јер је Србија сада економски јача и може више и да помогне.

Додао је и да га то како ће на све реаговати међународна заједница много и не интересује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана