Vučić: Naši razgovori nisu nikada slatki i jednostavni

nezavisne.com
Vučić: Naši razgovori nisu nikada slatki i jednostavni

MOSTAR - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Mostaru nakon trilateralnog sastanka sa predstavnicima BiH i Hrvatske, da razgovori nisu nikada slatki i jednostavni.

"U Mostaru se uvijek dobro osjećamo i pozivam sve Mostarce i poslovne ljude iz Mostara, Banjaluke, Sarajeva i svih dijelova da dođu na sajam koji će se održati u Mostaru. Zemlja partner Mostarskom sajmu je Republika Srbija i dovodimo najveći broj izlagača. Za mene je najvažnije da danas imamo mir i stabilnost i jačanje trgovinskih i ekonomskih veza između Srbije, Hrvatske i BiH. Naše je da napravimo okvire u kojima će se ljudi osjećati sigurno, da mogu raditi i zarađivati više", rekao je Vučić.

Istakao je da razgovori nisu nikada slatki i jednostavni.

"Imamo bezbroj naslijeđenih problema, pokušavamo ih ublažiti jedan po jedan i rješavati ih. Razgovarali smo sa Draganom, Bakirom i Mladenom o prstenu autoputeva Sarajevo-Tuzla Brcko-Bijeljina-Beograd, i sa druge strane Pale-Sokolac-Rogatica-Goražde-Višegrad-Požega-Beograd i krak koji bi išao između Novog Pazara i Sjenice do Duge Rese. Mi smo za to spremni", naveo je on.

Dodao je da neće spriječiti ljude da odlaze dok ne budu imali posao i značajno veću platu.

"Neće ni investitore dolaziti dok ne budu sigurni u naše tržište, našu političku stabilnost, mir i drugačije i bolje odnose koje u budućnosti moramo da gradimo. Razgovarali smo o tome da smanjimo birokratske procedure i kako da zamolimo naše Vlade i Savjet ministara u BiH da nam kamioni ne stoje po 20 sati na granicama, odnosno kako da operativne troškove umanjimo", kazao je Vučić u Mostaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana