Вучић: Наши разговори нису никада слатки и једноставни

nezavisne.com
Вучић: Наши разговори нису никада слатки и једноставни

МОСТАР - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је у Мостару након трилатералног састанка са представницима БиХ и Хрватске, да разговори нису никада слатки и једноставни.

"У Мостару се увијек добро осјећамо и позивам све Мостарце и пословне људе из Мостара, Бањалуке, Сарајева и свих дијелова да дођу на сајам који ће се одржати у Мостару. Земља партнер Мостарском сајму је Република Србија и доводимо највећи број излагача. За мене је најважније да данас имамо мир и стабилност и јачање трговинских и економских веза између Србије, Хрватске и БиХ. Наше је да направимо оквире у којима ће се људи осјећати сигурно, да могу радити и зарађивати више", рекао је Вучић.

Истакао је да разговори нису никада слатки и једноставни.

"Имамо безброј наслијеђених проблема, покушавамо их ублажити један по један и рјешавати их. Разговарали смо са Драганом, Бакиром и Младеном о прстену аутопутева Сарајево-Тузла Брцко-Бијељина-Београд, и са друге стране Пале-Соколац-Рогатица-Горажде-Вишеград-Пожега-Београд и крак који би ишао између Новог Пазара и Сјенице до Дуге Ресе. Ми смо за то спремни", навео је он.

Додао је да неће спријечити људе да одлазе док не буду имали посао и значајно већу плату.

"Неће ни инвеститоре долазити док не буду сигурни у наше тржиште, нашу политичку стабилност, мир и другачије и боље односе које у будућности морамо да градимо. Разговарали смо о томе да смањимо бирократске процедуре и како да замолимо наше Владе и Савјет министара у БиХ да нам камиони не стоје по 20 сати на границама, односно како да оперативне трошкове умањимо", казао је Вучић у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана